«Είμαι Άμωμος και αμόλυντος» δηλώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

    «Άμωμος και αμόλυντος, ναι, και θέλω να είμαι απόλυτος» δήλωσε ο ΠτΔ σε ερώτηση που του έγινε για τυχόν εμπλοκή του σε θέματα διαφθοράς.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στον Γιάννη Καρεκλά στην εκπομπή του Σίγμα, Χωρίς Περιστροφές, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων αναφορικά με μείζονα θέματα διαφθοράς που ταλανίζουν την Κύπρο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντός δύο μηνών θέλει απαντήσεις η Κομισιόν για διαβατήρια

    Ειδικά για θέματα που αφορούν τυχόν εμπλοκή του Δικηγορικού Γραφείου «Νίκος Χρ. Αναστασιάδη και Συνέταιροι ΔΕΠΕ» στην υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων, ο ΠτΔ ανέφερε ότι οι πολιτογραφήσεις με τις οποίες σχετίζεται το δικηγορικό γραφείο της οικογένειάς του, έγιναν επί διακυβέρνησης Χριστόφια και επί υπουργίας συγκεκριμένα της Ελένης Μαύρου. «Πρέπει να φέρει ευθύνη το Δικηγορικό Γραφείο;» αναρωτήθηκε.

    Ρωτήθηκε επίσης για παράτυπη εμπλοκή του σε συνεργασίες με ξένους επενδυτές και για τις κατηγορίες που θέλουν να μην επιτρέπει στον Γενικό Ελεγκτή να προχωρήσει σε έρευνες.

    ΚΑΡΕΚΛΑΣ: Κατηγορηθήκατε δημόσια ότι με τρόπο μη νόμιμο, και για κάποιους μη ηθικό, συνεργαστήκατε με ξένους επενδυτές για προσωπικό όφελος. Γιατί δεν επιτρέπετε στον Γενικό Ελεγκτή να κάνει έρευνα;

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Το ότι τάχα συνεργάστηκα είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός (σ.σ OCCRP), δεν θέλω να σχολιάσω πέραν τούτου. Η υπόθεση ερευνήθηκε και από τον Ελεγκτή και από την ΜΟΚΑΣ και από τον Δικηγορικό Σύλλογο και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μια καλά στημένη υπόθεση προκειμένου να πληγεί το κύρος του ΠτΔ. Ακούω ότι το δικηγορικό του Αναστασιάδη (σ.σ το πρώην δικηγορικό), ωσάν να ήμουν ανεπάγγελτος, είναι μεταξύ των πρώτων 15. Έτσι λέει η αντιπολίτευση. Αν έλεγαν μεταξύ των πρώτων τριών το δέχομαι, μεταξύ των πρώτων πέντε το δέχομαι, των πρώτων δέκα το δέχομαι. Γιατί έλεγαν μεταξύ των 15; Επειδή είναι το 15ο, με συνολικά 52 ή 55 αιτήσεις από τέσσερις χιλιάδες τόσες πολιτογραφήσεις. Μπορείτε να διανοηθείτε το ήθος που υπάρχει, η ανηθικότητα; Το να προσπαθείς να πλήξεις το κύρος ενός ανθρώπου. Να σας υπενθυμίσω για την Ryainair που είπαν πάλι ότι το δικηγορικό μου ήταν μπλεγμένο και αμέσως μετά τη συνάντηση με τον διευθυντή της εταιρείας, ευτυχώς είχα Υπουργικό και είπαν να προκηρυχθεί ξανά η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Cyprus Airways, διότι η συνάντησή μου με τον κύριο της Rynair εν τη ουσία θέλει να τον πληρώσουμε και από πάνω. Ήταν μέσα στα πρακτικά, δόθηκαν στην δημοσιότητα, ερευνήθηκε το θέμα. Να πάω στο θέμα plot, με το «τεμάχιο Νίκος στο Πέρα Πεδί;», που ήταν εκτός της ανάπτυξης που υπεβλήθη, που δεν υπέγραψα ποτέ την αίτηση; Ερεύνησε ο Γενικός Ελεγκτής. Πόσα και πόσα ελέγχθηκαν που δεν ευσταθούν; Που δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα»!

    Διαβάστε όλη την συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Sigmalive.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ