Υπάρχει επάρκεια παραγωγής ρεύματος παρά την αυξημένη ζήτηση

Δεν θα μείνουμε χωρίς ρεύμα εν μέσω καύσωνα εκτός αν υπάρξει κάποιο απρόοπτο ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ

Διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει επάρκεια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος παρά την αυξημένη ζήτηση των τελευταίων ημερών λόγω καύσωνα έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι εκτός απροόπτου δεν αναμένεται να υπάρξει διακοπή ρεύματος. Και μιας και ο λόγος για απρόοπτα, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι σήμερα, σε προγραμματισμένο κλάδεμα δέντρων που γινόταν για να μην υπάρξει πρόβλημα με τα καλώδια, ένα πουλί προκάλεσε βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία ωστόσο κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.

Ερωτηθείσα γιατί δεν γίνεται υπογειοποίηση καλωδίων, ανέφερε ότι όπου υπάρχει δυνατότητα αυτό γίνεται. Ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε ολόκληρο το δίκτυο, επισημαίνοντας ότι σε καμιά χώρα του κόσμου δεν έχει υπογειοποιηθεί ολόκληρο το δίκτυο. Χρειάζεται να υπάρχει δρόμος ή πεζοδρόμιο για να γίνει υπογειοποίηση αφού δεν μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια ενέργεια όπου υπάρχει χώμα.

Τέλος, κληθείσα να δώσει κάποιες συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας, ανέφερε ότι το κλιματιστικό πρέπει να το έχουμε ρυθμισμένο γύρω στους 26 βαθμούς αφού κάθε βαθμός πιο κάτω αυξάνει την κατανάλωση κατά 7%. Επίσης, πρόσθεσε, πρέπει να γίνεται καλή συντήρηση και να υπάρχει καλή μόνωση στην κατοικία για να μην υπάρχουν απώλειες. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υψηλοί τόνοι και χαρακτηρισμοί μετά το 27-27 της Ολομέλειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ