Επιδότηση καυσίμων: "Δεν θα επηρεαστούν ούτε σεντ τα οικονομικά του κράτους"

Ο Μάριος Δρουσιώτης καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει την επιδότηση, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν τα δημόσια οικονομικά

Τα οικονομικά του κράτους δεν θα επηρεαστούν ούτε κατά ένα ευρώ στην περίπτωση που αποφασιστεί νέα δίμηνη επιδότηση στις τιμές των καυσίμων όπως είναι και η εισήγηση του συνδέσμου καταναλωτών. Ο Μάριος Δρουσιώτης, πρόεδρος του συνδέσμου σημείωσε ότι έχουν γίνει μελέτες προς αυτή την κατεύθυνση οι οποίες καθησυχάζουν ακριβώς τις ανησυχίες που εκφράζονται από πλευράς κυβέρνησης για τα δημόσια οικονομικά.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από την ημέρα που καταργήθηκε η επιδότηση στα καύσιμα, δηλαδή από την 1η Ιουλίου έχουν επέλθει αυξήσεις στις τιμές κατά μέσο όρο 22 σεντ. Επίσης πρόσθεσε ότι σήμερα οι τιμές είναι κατά 12 σεντ πιο ψηλές σε σχέση με το Μάρτιο του 2022, όταν δηλαδή είχε αποφασίσει η κυβέρνηση να επιδοτήσει τις τιμές των καυσίμων.

Ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν επέλθει τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και οι εκτιμήσεις του συνδέσμου, όπως είπε είναι ότι οι αυξήσεις αυτές θα συνεχιστούν. Επομένως το θέμα της επιδότησης καθίσταται αναγκαίο, όπως είπε. Μάλιστα, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι αν για ένα χρόνο καταγραφεί αύξηση στις τιμές των καυσίμων κατά ένα σεντ, το κόστος των καταναλωτών θα ανέλθει στα 9 εκατ. Αν πάρουμε την αύξηση των 22 σεντ που καταγράφηκε κατά μέσο όρο από την 1η Ιουλίου, τότε το κόστος για τους καταναλωτές ξεπερνά τα 200 εκατ. όπως είπε ο κ. Δρουσιώτης.

Πέραν των καυσίμων, ο κ. Δρουσιώτης αναφέρθηκε και στο θέμα της τιμής του ρεύματος επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα πρέπει να αναμένεται και εκεί κάποια ελαφρά αύξηση στις τιμές. Μάλιστα, όπως τόνισε, οι καταναλωτές πληρώνουν δυο φορές τις αυξήσεις στο ρεύμα. Πληρώνουν κατ’ αρχήν άμεσα την αύξηση, μέσω του τιμολογίου που έρχεται από την ΑΗΚ για την κατανάλωση στο υποστατικό τους και πληρώνουν και έμμεσα μέσω των αυξήσεων που μετακυλίουν οι επιχειρήσεις στα προϊόντα τους, εξαιτίας των αυξήσεων στο ρεύμα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγγιξαν το μισό δις ευρώ οι πωλήσεις ακινήτων στη Λεμεσό σε ένα τρίμηνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ