Βολές αιγοπροβατοτρόφων κατά υπουργού Γεωργίας

«Να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα συμφέροντα των βιομηχάνων»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο προγραμματίζουν οι αιγοπροβατοτρόφοι υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων σε σχέση με την Παρασκευή του χαλουμιού.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο ΓΓ της ομάδας παραγωγών αιγοπροβατοτρόφων Γιώργος Δημητρίου τόνισε από τη μια ότι η ενδιάμεση συμφωνία για το χαλούμι δεν ευδοκίμησε ενώ από την άλλη έριξε τα βέλη του προς τον υπουργό Γεωργίας, κατηγορώντας τον ότι κρύβεται πίσω από τα συμφέροντα των βιομηχάνων. Ειδικότερα, ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι προκύπτουν μεγάλα προβλήματα από την μη εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας. Παράλληλα τόνισε ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι ζητούν άμεση αύξηση των ποσοστώσεων.

Πέραν αυτών, ο κ. Δημητρίου έστρεψε τα βέλη του προς τον υπουργό Γεωργίας σημειώνοντας αρχικά ότι θα έπρεπε να είναι μαζί τους για να έχουν ένα διάλογο σε σχέση με τα προβλήματα που υπάρχουν. Του ζήτησε να αναλάβει τις ευθύνες του που απορρέουν από τις κοινοτικές και εθνικές νομοθεσίες για τα ΠΟΠ προϊόντα, ενώ τον κάλεσε να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα συμφέροντα των βιομηχάνων.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κομισιόν κρούει 3 φορές τον κώδωνα στην Κύπρο - Πλημμύρες, βίζες και τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ