Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Αντίστροφη μέτρηση για Μιχάλη Βορκά και Χρίστο Κληρίδη - Που εκτιμάται πως θα κυμανθεί η προσέλευση 

Άνοιξαν και επίσημα πριν από λίγο, αν και με μικρή καθυστέρηση, οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και των μελών του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. 

Μιχάλης Βορκάς και Χρίστος Κληρίδης διεκδικούν το χρίσμα για τη θέση του Προέδρου, την ώρα που άλλοι οκτώ δικηγόροι θα κονταροχτυπηθούν για τις τέσσερις θέσεις των μελών του Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. 

Υπενθυμίζεται πως το Economy Today είχε φιλοξενήσει το μεγάλο debate των δύο υποψηφίων για την Προεδρία του ΠΔΣ, στο οποίο ξεδίπλωσαν τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός τους, απαντώντας παράλληλα, σε καίρια ερωτήματα, μεταξύ άλλων, για το μέλλον του Ταμείου Συντάξεως των Δικηγόρων, τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης, αλλά και για τις σκιές που δημιούργησε στον κλάδο το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. 

Υποψήφιοι για τις θέσεις των μελών είναι οι Ήρα Ιωάννου Αιμιλιανίδου, Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, Νίκκη Ξενοφώντος, Μελίνα Πύργου, Νικόλας Τσαρδέλλης, Μιχάλης Φιλίππου, Αυγερινός Χαρτσιώτης και Γιώργος Χριστοφίδης. 

Γύρω στο 50% εκτιμάται πως θα κινηθεί η προσέλευση 

Οι εκλογές, η έναρξη των οποίων ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 15:00, ξεκίνησαν τελικά λίγο μετά τις 15:30. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με πηγές του Economy Today, κάνουν λόγο για προσέλευση που θα κυμανθεί γύρω στο 50% σε παγκύπρια κλίμακα. 

Όπως μας λέχθηκε από τα συνολικά 4.500 περίπου μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, το εκλογικό τους δικαίωμα αναμένεται πως θα ασκήσουν περίπου 2.300 δικηγόροι. 

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν λίγο μετά τις 19:00, αφού λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε, ενδέχεται να δοθεί μικρή παράταση. 

Εκλογικά κέντρα λειτουργούν σε όλες τις ελεύθερες επαρχίες της Κύπρου, στα ακόλουθα σημεία: 

  • Λευκωσία – Συνεδριακό  Κέντρο Φιλοξενία.
  • Λεμεσός – Νέο κτήριο Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού (ισόγειος χώρος).
  • Λάρνακα –  Αμμόχωστος – Ξενοδοχείο Radisson Blu (ισόγειος χώρος).
  • Παραλίμνι – Αίθουσα Δήμου Παραλιμνίου.
  • Πάφος – Δικαστήριο Πάφου (καφετέρια)

Διαβάστε επίσης: Στη μάχη της κάλπης οι Δικηγόροι - Το Debate των δύο υποψηφίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ