Καθώς το Παρίσι συνεχίζει να υποδέχεται κόσμο από όλο τον κόσμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, μια ανησυχητική σκοτεινή πραγματικότητα αρχίζει να αποκαλύπτεται γύρω από το διεθνές αθλητικό γεγονός. Ορισμένες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις προειδοποιούν για μια αυξανόμενη απειλή που συνδέεται με την εμπορία ανθρώπων, που απειλεί να θολώσει τη λάμψη των Αγώνων.
Η Sam Wijeyakumar, ιδρύτρια της οργάνωσης Rahab’s Daughters, επισημαίνει ότι η οργάνωσή της έχει καταγράψει εκατοντάδες αναφορές για εμπορία ανθρώπων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Business Insider, η Wijeyakumar ανέφερε ότι πολλές από αυτές τις αναφορές σχετίζονται με ανήλικους, μεταξύ των οποίων πρόσφυγες ηλικίας 13 έως 16 ετών.
Η Rahab’s Daughters, η οποία έχει παρουσία στο Παρίσι και συνεργάζεται με τοπικούς φορείς, συγκεντρώνει μαρτυρίες από εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και άλλους πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του trafficking. Η Wijeyakumar δήλωσε ότι η ομάδα της παρέχει ασφαλή καταφύγια σε θύματα, ενώ έχει καταγράψει περισσότερες από 1.000 αναφορές για εμπορία ανθρώπων πριν από τους Αγώνες.
Μία ιδιαίτερα σοκαριστική περίπτωση που αναφέρθηκε σχετίζεται με μια 23χρονη πρόσφυγα από τη Συρία, η οποία, με την υπόσχεση μιας καριέρας στο μόντελινγκ, βρέθηκε τελικά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η γυναίκα, που έφτασε στο Παρίσι με ψευδείς υποσχέσεις, βιάστηκε σε πάρτι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Rahab’s Daughters παρέχει τώρα ασφαλές καταφύγιο στο συγκεκριμένο θύμα.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες συχνά προσελκύουν μεγάλες μάζες ανθρώπων, πολλές φορές με τοξικές συνήθειες. Οι αρχές του Παρισιού δήλωσαν ότι έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της μαστροπείας εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι μια ειδική ομάδα εργασίας έχει συσταθεί για να αναπτύξει προληπτικά μέτρα και να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα.
Από την άλλη πλευρά, η οργάνωση Stop the Traffik ανέφερε ότι οι διακινητές προωθούν τις υπηρεσίες τους μέσω διαδικτυακών διαφημίσεων, με τιμές που φτάνουν έως και 3.200 δολάρια την ημέρα για «υψηλής ποιότητας» συνοδούς. Παρά τα βήματα προόδου που έχει κάνει η Γαλλία στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων του νόμου του 2016, συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα.
Πηγή: newmoney.gr
Διαβάστε επίσης: Γαλλία: «Σύμμαχος» του Μακρόν η ανεργία – Μειώθηκε απροσδόκητα το β’ τρίμηνο