Σε διώρη στάση εργασίας κατέρχονται γιατροί και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λευκωσίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί σήμερα τον Γενικό Γραμματέα και μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού.

Σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ, στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου κατέρχονται σήμερα, Δευτέρα, τα μέλη των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ και του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, ως μέτρο αντίδρασης κατά επιθετικών συμπεριφορών κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ, ενώ στις 10 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα δεχθεί το Γενικό Γραμματέα και μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού.

Κατά τη στάση θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά κατηγορίας 1 και 2 στη διαλογή, αναφέρουν οι συντεχνίες σε κοινή ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και ο Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ, «καταγγέλλουν επιθετικές συμπεριφορές και ενέργειες κατά του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και ζητούν από τους αρμόδιους ν’ αντιληφθούν τη σοβαρότητα του θέματος «και να υλοποιήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους».

Εξάλλου, αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου, 29 ετών, στο πλαίσιο διερεύνησης αδικημάτων απόπειρας φόνου, πράξεων που σκοπεύουν την πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλής, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου και άλλων.

Ο Μοδέστου φέρεται να πρόταξε μαχαίρι εναντίον νοσηλευτή και ενός πολίτη που βρίσκονταν στο ΤΑΕΠ και να γρονθοκόπησε γιατρό και νοσηλεύτρια.

Διαβάστε επίσης: 7η Οκτωβρίου: Πόσο «σημάδεψε» την κυπριακή οικονομία ένας χρόνος πολέμου στη Μ. Ανατολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ