Επαφές στην Ιαπωνία για διεύρυνση συνεργασιών είχε ο Επικεφαλής Επιστήμονας

Ο Δημήτρης Σκουρίδης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Towards Transformative Science, Technology and Innovation Policies», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του EU-Japan Science Policy Forum 2024, στο Κιότο της Ιαπωνίας

Σειρά επαφών στην Ιαπωνία για διεύρυνση συνεργασιών είχε ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Σκουρίδης. Κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Ιαπωνία, ο κ. Σκουρίδης παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τη σημαντική πρόοδο που καταγράφει η Κύπρος και το τοπικό οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Σκουρίδης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Towards Transformative Science, Technology and Innovation Policies», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του EU-Japan Science Policy Forum 2024, στο Κιότο της Ιαπωνίας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού, ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιαπωνία, Jean – Eric Paquet και ο Πρόεδρος του Japan Science and Technology Agency (JST), Kazuhito Hashimoto.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ και της ιαπωνικής Κυβέρνησης, ανάμεσά τους ο Ueyama Takahiro, Σύμβουλος του Ιάπωνα Πρωθυπουργού για θέματα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθώς και οι Υπουργοί Επιστήμης της Λιθουανίας, Dr Justas Nugaras, της Σλοβενίας,  Igor Papic, της Βουλγαρίας Nikolay Vitanov, της Φινλανδίας, Sari Multala και της Δημοκρατίας της Κορέας, Yoo Sang-im. Το παρών τους έδωσαν επίσης ο CEO της Sony Research,  Hiroaki Kitano, ο  Munir Eldesouki, Πρόεδρος του KCAST Σαουδικής Αραβίας, και η  Maria Chiarra Carozza, Πρόεδρος του Ιταλικού Συμβουλίου Έρευνας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Επικεφαλής Επιστήμονας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σε θέματα που αφορούν τη χάραξη πολιτικής για την επιστήμη και την τεχνολογία, με γνώμονα την αύξηση του αντίκτυπου στην κοινωνία.

Ο κ. Σκουρίδης, είχε επίσης συνάντηση με τον Επικεφαλής Επιστήμονα του Quebec στον Καναδά, Remi Quirion.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ιαπωνία, ο Επικεφαλής Επιστήμονας συνόδευσε τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημο Δαμιανού, σε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ιαπωνικής Κυβέρνησης, καθώς και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ Υπουργών. Είχε επίσης σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους πανεπιστημίων, ερευνητικών Ιδρυμάτων και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Π. Πολύδωρος: H τεχνολογική ενσωµάτωση καθορίζει το µέλλον των πληρωµών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ