Προς 17.000 απολύσεις η Boeing - Περικόπτει το 10% του προσωπικού της

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών αντιμετωπίζει την απεργία του προσωπικού της και εντεινόμενες ανησυχίες για την ποιότητα των αεροπλάνων της.

Το ένα δέκατο του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή 17.000 θέσεις εργασίας, θα περικόψει η Boeing και θα καθυστερήσει την παραγωγή,  καθώς η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών αντιμετωπίζει την απεργία του προσωπικού της και εντεινόμενες ανησυχίες για την ποιότητα των αεροπλάνων  της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Kelly Ortberg ανέφερε σε ένα email προς το προσωπικό ότι οι θέσεις τόσο των διευθυντικών στελεχών όσο και των υπαλλήλων βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι απολύσεις θα γίνουν «τους επόμενους μήνες».

Η επιχείρηση προειδοποίησε επίσης για ζημιές στον βραχίονα κατασκευής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού της και ανέβαλε την ημερομηνία παράδοσης του αεροπλάνου της 777X.

«Η κατάσταση της επιχείρησής μας και η μελλοντική μας ανάκαμψη απαιτούν σκληρές ενέργειες», ανέφερε ο Ortberg.

Η απεργία των συνδικάτων στην Boeing διαρκεί ένα μήνα και έχει γίνει αμφιλεγόμενη, καθώς περίπου 33.000 εργαζόμενοι επιδιώκουν ένα καλύτερο πακέτο αποδοχών.

Οι συνομιλίες φάνηκε να καταρρέουν αυτή την εβδομάδα, με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του συνδικάτου, John Holden να λέει στο Reuters: «Είμαστε σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα μέλη μας το καταλαβαίνουν αυτό».

Η S&P έθεσε την Boeing σε CreditWatch, σημάδι ότι θα μπορούσε να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της εταιρείας εάν η απεργία παραταθεί για καιρό.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: Σε νέα μείωση επιτοκίων αναμένεται να προχωρήσει την ερχόμενη Πέμπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ