Στο σφυρί η «μυθική» βίλα Βγενόπουλου στην Εκάλη (ΦΩΤΟΣ)

Η έπαυλη, η οποία ξεχωρίζει για τον πύργο 16 μέτρων που διαθέτει βγαίνει προς εκποίηση με την τιμή πρώτης προσφοράς τα έχει οριστεί στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Στις 22 Νοεμβρίου, χτυπά ξανά το ηλεκτρονικό σφυρί για την εντυπωσιακή βίλα του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη με τον χαρακτηριστικό, επιβλητικό πύργο ύψους 16 μέτρων.

Η πολυτελής έπαυλη βγαίνει σε πλειστηριασμό κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης της περιουσίας του εκλιπόντος. Μετά την αναστολή της διαδικασίας που είχε προγραμματιστεί κατόπιν αίτησης των κληρονόμων για τις 25 Μαΐου, το ακίνητο επανήλθε στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών για τις 22 Νοεμβρίου, με τιμή εκκίνησης 4,2 εκατ. ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι η περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης κατόπιν σχετικού αιτήματος των κληρονόμων του.

Τι περιλαμβάνει η πολυτελής κατοικία

Συγκεκριμένα, το ακίνητο περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον τίτλο ιδιοκτησίας, ένα οικόπεδο, επιφάνειας 3.533 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού οδού Πάρνηθος, η οποία συνδέει τη λεωφόρο Θησέως με την παράπλευρη οδό του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Λαμίας.

Σε αυτή την έκταση έχει ανεγερθεί μια μονοκατοικία, η οποία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία.

Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, στα ανατολικά της κατοικίας, υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα), επιφάνειας 102,80m2 με τον αντίστοιχο υπαίθριο χώρο εκτόνωσης.

Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.212,86 τ.μ. αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86 τ.μ. ανωδομής και 89 τ.μ. υπογείου), ενώ τα 391,86 τ.μ. υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.

Το παλαιότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στην πρόσοψη επί της οδού Πάρνηθος και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο, 2ο όροφο και απόληξη κλιμακοστασίου – πύργο, το οποίο αποτελεί και ένα στοιχείο που προσδίδει μοναδικότητα στο ακίνητο.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο τμήμα της κατοικίας πιθανώς να κατασκευάστηκε αρχικά περί το 1930 και με μικρές προσθήκες με άδεια οικοδομής του 1994 οπότε και πραγματοποιήθηκε μερική ανακαίνιση.

Επίσης, εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε από λιθοδομή με εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα, ενώ φέρει τετράριχτη κεραμοσκεπή.

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και ο πύργος

Το στυλ της εντυπωσιακής μονοκατοικίας είναι παραδοσιακό με γύψινες διακοσμητικές διαμορφώσεις εσωτερικά στις οροφές, τονίζει το Capital.gr.

Διαθέτει επίστρωση δαπέδων με ξύλο καλής ποιότητας, μάρμαρα είτε πλάκες μαρμάρου. Τα κουφώματα είναι από ξύλο και τα υαλοστάσια διπλά, ενώ τα εξώφυλλα είναι από ξύλο. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους.

Το ισόγειο μεγάλου ύψους περιλαμβάνει, χώρο υποδοχής, διαδρόμους, χώρους σαλονιού και τραπεζαρίας κάθε ένας με τζάκι, κουζίνα, γραφείο, λουτρό, W.C. και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο τμήμα της πρόσοψης διαθέτει εξώστη.

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο master με τζάκι (έχει μετατραπεί σε χώρο καθιστικού) και με λουτρό (στο οποίο έχει τοποθετηθεί βασιλική μπανιέρα – κειμήλιο), βεστιάριο και χωλ, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια με άλλο ένα λουτρό. Η μπανιέρα είναι από λαξευμένο μάρμαρο και διαθέτει επιδαπέδια μπαταρία μπανιέρας κλασικού τύπου. Στους τοίχους του λουτρού υπάρχουν επίτοιχα φωτιστικά κλασικού τύπου. Οι εξώστες του ορόφου έχουν δάπεδα από μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης με γεωμετρικά σχέδια σε συνδυασμό με λεπτότερες μαρμάρινες πλάκες σκούρας απόχρωσης.

Ο 2ος όροφος (σοφίτα) περιλαμβάνει διάδρομο και χώρο γυμναστηρίου, μασάζ, και καθιστικού με λουτρό. Η κατακόρυφη επικοινωνία των ορόφων πραγματοποιείται από εσωτερικό ανελκυστήρα καθώς και από κλιμακοστάσιο το οποίο συνεχίζεται ως την απόληξή του και διαμορφώνει έναν πύργο Βαυαρικού στυλ και τεχνοτροπίας ο οποίος καθιστά το ακίνητο μοναδικό στην Ελλάδα.

Ο πύργος φτάνει σε ύψος περίπου τα 16 μέτρα και από την υψηλότερη στάθμη προσφέρει ανεμπόδιστο ορίζοντα προς την εγγύς και ευρύτερη περιοχή. Ο πύργος έχει πολυγωνική κάτοψη με τοξωτά παράθυρα και πολυγωνική στέγη με εμφανείς στηρίξεις. Η εσωτερική ελικοειδής σκάλα του πύργου είναι ξύλινη με σκαλιστή ξύλινη κουπαστή ενώ τμήμα των σκαλοπατιών είναι επενδεδυμένο με μοκέτα.

Πηγή: ot.gr, thetoc.gr

Διαβάστε επίσης: Πρόβα αλα e-kalathi: Πόσα θα αγοράσετε 56 βασικά προϊόντα σε 3 υπεραγορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ