Απογειώνεται η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία με ελικόπτερο – Πτήσεις από €160 για τα νησιά

Η Hoper, η πρώτη αεροπορική εταιρεία ελικοπτέρων στην Ελλάδα με τακτικές πτήσεις, δίνει τώρα εισιτήρια για 11 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων πιο δυσπρόσιτων σημείων όπως η Αντίπαρος, η Φολέγανδρος, η Ίος, η Κέα, η Πάτμος, η Σίφνος και οι Σπέτσες

Η περιήγηση στα ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι μόλις έγινε λίγο πιο εύκολη, σχολιάζει το Bloomberg.

Η Hoper, η πρώτη αεροπορική εταιρεία ελικοπτέρων στην Ελλάδα που προσφέρει τακτικές πτήσεις,  δίνει τώρα εισιτήρια για 11 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων πιο δυσπρόσιτων σημείων όπως η Αντίπαρος, η Φολέγανδρος, η Ίος, η Κέα, η Πάτμος, η Σίφνος και οι Σπέτσες. Όλοι συνδέονται με την Αθήνα, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, οι οποίες λειτουργούν ως κόμβοι του αερομεταφορέα.

Οι ναύλοι ξεκινούν από 160 ευρώ ανά εισιτήριο απλής μετάβασης, αλλά συχνά ανεβαίνουν υψηλότερα λόγω της ζήτησης. Στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας, μια τέτοια πτήση τον Αύγουστο από την Αθήνα προς το πανέμορφο και άγριο νησί της Τήνου κοστίζει σήμερα 380 ευρώ για ένα ταξίδι με ελικόπτερο διάρκειας 42 λεπτών. Ένα ταξίδι με πλοίο από την Αθήνα την ίδια ημερομηνία μπορεί να διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες και να κοστίσει 35 ευρώ.

Με λίγα νησιά να επωφελούνται από πρόσβαση σε διεθνή αεροδρόμια, τα πλοία είναι πρακτικά απαραίτητη προϋπόθεση για την εξερεύνηση των πιο γραφικών καλοκαιρινών σημείων της χώρας- οι περισσότεροι επιβάτες επιβιβάζονται μέσω του κεντρικού λιμανιού της Αθήνας, του Πειραιά. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της εναλλακτικής λύσης είναι ο μειωμένος χρόνος διέλευσης -το ταχύτερο πλοίο για τη Σαντορίνη από την Αθήνα διαρκεί πάνω από τέσσερις ώρες, έναντι μιας ώρας με ελικόπτερο-, κι έτσι οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να ξοδέψουν πολύ χρόνο για τη μετάβασή τους από το ένα σημείο στο άλλο.

«Μετατρέπουμε τις ώρες σε λεπτά», δήλωσε ο Δημήτρης Μέμος, διευθύνων σύμβουλος της Hoper, σε δελτίο τύπου. «Οι ταξιδιώτες κερδίζουν έως και μια ολόκληρη ημέρα διακοπών».

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Ανεβαίνει και χειμώνα το τουριστικό θερμόμετρο αλλά το νησί είναι «κλειστό»  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ