Την ώρα που μεγάλες διεθνείς εταιρείες αποχωρούν μαζικά από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), η Metlen κάνει το βήμα για την εισαγωγή της.
Η Metlen Energy & Metals ανακοίνωσε χθες πώς υπέβαλε το σχετικό αίτημα και σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η εισαγωγή τοποθετείται χρονικά εντός του 2025.
Αναζωογόνηση του LSE
Η πιθανή εισαγωγή της ελληνικής εταιρείας στο LSE σε μία περίοδο κατά την οποία στη μεγάλη διεθνή κεφαλαιαγορά καταγράφεται delisting σχολιάστηκε από διεθνείς αναλυτές και μέσα ενημέρωση ως μία απόπειρα τόνωσης της αγοράς.
Όπως γράφει το Bloomberg, «η κίνηση της Metlen, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της θέσης του Λονδίνου ως παγκόσμιου προορισμού για δημόσιες εγγραφές, μετά από ένα κύμα εταιρειών που μετέφεραν τις μετοχές τους στη Νέα Υόρκη».
Και οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι η κίνηση της Metlen «αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση» στην αγορά του Λονδίνου.
Η κεφαλαιοποίηση της ελληνικής εταιρείας που ανέρχεται στα 4,9 δισ. ευρώ αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και την ίδια στιγμή και η Metlen να αποτελέσει έναν νέο πόλο προσέλκυσης κεφαλαίων.
Με βάση μάλιστα τις τωρινές χρηματοοικονομικές επιδόσεις η Metlen αν ήταν στον FTSE 100 θα καταλάμβανε την 89η θέση.
Η Metlen και η διεθνή δραστηριότητα της
Η Metlen υπό τη διοίκηση του Ευάγγελου Μυτιληναίου αποσκοπεί νέες πηγές χρηματοδότησης των επενδυτικών της σχεδίων με δεδομένη και την περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της.
Ο κ. Μυτιληναίος έχει αναφερθεί στη σημασία του LSE για τη Metlen, ενώ η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου που ανακοίνωσε μεγάλο μερίδιο των εσόδων της προέρχεται από τα έργα που έχει συμβασιοποιήσει ή πρόκειται να συμβασιοποιήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η M Power Projects, εστιάζοντας σε έργα που προωθούν τους στόχους της Ενεργειακής Μετάβασης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενισχύει συνεχώς τη διεθνή της παρουσία εκτελώντας σήμερα 35 έργα σε 11 διαφορετικές χώρες.
Στο τέλος του εννεαμήνου του 2024, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβασιοποιημένων έργων ανήλθε στα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ, συμπεριλαμβανομένων των έργων που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συμβασιοποίησης, το σύνολο ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 17% μόνο αφορά σε έργα στην Ελλάδα και το υπόλοιπο στις αγορές του εξωτερικού και κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πύλη για νέες αγορές
Ο κ. Μυτιληναίος σε πρόσφατη εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου είχε τονίσει για τη σημασία της εισαγωγής της Melten στο LSE και τον δείκτη GTSE 100: «Η ένταξή μας σε αυτόν τον δείκτη δεν είναι απλά ένας στόχος, αλλά αποτελεί ένα κομβικό σημείο στην πορεία μας προς τη περαιτέρω διεθνοποίηση της εταιρείας. Βλέπουμε το LSE ως μια πύλη προς μια από τις πιο ευρύχωρες και διαφοροποιημένες δεξαμενές επενδυτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, η οποία θα δημιουργήσει αναρίθμητες ευκαιρίες για την επιτάχυνση της ανάπτυξής μας».
Πηγή: ot.gr
Διαβάστε επίσης: Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας: Το Πεκίνο περνά στην αντεπίθεση