Την έκδοση νέου 100ετούς ομολόγου εξετάζει η Αυστρία 

Η Αυστρία εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης και δεύτερου 100ετούς ομολόγου ταυτόχρονα με ένα 5ετές, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την τρέχουσα συγκυρία των υπερβολικά χαμηλών αποδόσεων στις αγορές.

Όπως αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, η Αυστρία έχει ήδη αναθέσει σε τραπεζικούς οργανισμούς (Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs, JP Morgan, Nomura και UniCredit) να προωθήσουν την έκδοση ενός 5ετους ομολόγου ύψους €3 δισεκατομμυρίων και ενδεχομένως και ενός 100ετούς ομόλογο αναλόγως της ανταπόκρισης των επενδυτών.
 
Η συναλλαγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον, δήλωσε στο πρακτορείο ένας εκ των συμβούλων.
 
Η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που εξέδωσε ομόλογο εκατονταετίας μέσω κοινοπραξίας τραπεζών (syndication) το Σεπτέμβριο του 2017 αντλώντας €3,5 δις. Το εν λόγω ομόλογο τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις δευτερογενείς αγορές με απόδοση 1,44% παρουσιάζοντας μείωση σχεδόν 100 μονάδων βάσης από την ημερομηνία έκδοσής του.
 
Και το Βέλγιο και η Ιρλανδία έχουν εκδώσει 100ετή ομόλογα αλλά μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης αντλώντας €50 με €100 εκατομμύρια για έκαστη έκδοση.
 
Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου της Αυστρίας βρίσκονται ήδη σε αρνητικό πρόσημο, ενώ αρνητικές αποδόσεις παρουσιάζουν τα 10ετή ομόλογα πέραν των μισών κρατών της ευρωζώνης βάσει στοιχείων της πλατφόρμας Tradeweb.To ράλι στις δευτερογενείς αγορές ενισχύθηκε ύστερα από τις αναφορές του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στη Σίντρα της Πορτογαλίας, όπου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ