Η Σουηδία καλεί τους πολίτες της να δουλεύουν από το σπίτι

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη, και είμαστε πολύ μακριά από αυτήν», δήλωσε ο Lofven στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Stefan Löfven αναφέρει ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι αυτό το φθινόπωρο μετά από τις συμβουλές της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας.

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη, και είμαστε πολύ μακριά από αυτήν», δήλωσε ο Lofven στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την απόσταση μας από τους άλλους και να περιορίσουμε τον αριθμό των φυσικών επαφών."

Τα σχόλια έρχονται ενώ βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα στη Σουηδία, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο αριθμός των θανάτων και των μολυσμένων ατόμων μειώνεται «γρηγορότερα από ότι κανείς θα τολμούσε να ελπίζει», δήλωσε ο κρατικός επιδημιολόγος Anders Tegnell σε δημοσιογράφους στη Στοκχόλμη.

Την Παρασκευή, η Σουηδία ανέφερε εννέα νέους θανάτους, αυξάνοντας το σύνολο σε 5.739, ενώ νέες περιπτώσεις ιού αυξήθηκαν κατά 318 σε 80.100.

Η απόφαση της Σουηδίας να αποφύγει ένα πλήρες κλείσιμο στην αρχή της πανδημίας συνέχισε να διαιρεί τη γνώμη σε όλο τον κόσμο, αλλά προς το παρόν η πίστη του πρωθυπουργού στη στρατηγική του οργανισμού υγείας φαίνεται αμετάβλητη.

"Είμαι βέβαιος ότι όλοι καταλαβαίνουν γιατί οι συστάσεις των αρχών είναι τόσο σημαντικές", δήλωσε ο Λόφβεν. «Το πώς ενεργεί ο καθένας μας τώρα θα επηρεάσει την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε αυτό το φθινόπωρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ