Τι προσέφερε η κάθε χώρα μέχρι στιγμής στον Λίβανο

Χώρες και διεθνείς οργανισμοί στρατεύτηκαν για να βοηθήσουν τον Λίβανο μετά από την τεράστια έκρηξη.

Σε όλο τον κόσμο, πολλές χώρες και οργανισμοί έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν και να προσφέρουν βοήθεια στον Λίβανο μετά την έκρηξη που έφερε τον όλεθρο στην χώρα.

Χώρες και διεθνείς οργανισμοί στρατεύτηκαν για να βοηθήσουν τον Λίβανο μετά από την τεράστια έκρηξη στην αποθήκη από την οποία έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 135 άτομα ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.000.

Ακολουθούν λεπτομέρειες για τη διεθνή βοήθεια που προσφέρεται.

Βρετανία - Ένα πακέτο βοήθειας ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών (6,6 εκατομμύρια δολάρια) που περιλαμβάνει βοήθεια αναζήτησης και διάσωσης και ειδική ιατρική υποστήριξη

Κύπρος - Δύο ελικόπτερα, 10 διασώστες και οκτώ σκύλοι διάσωσης.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Λευκωσία είχε ναυλώσει ένα αεροπλάνο για να παραδώσει ιατρικά εφόδια και να επαναπατρίσει οποιονδήποτε Κύπριο που ήθελε να φύγει από τη Βηρυτό. Περίπου 50 έχουν ήδη αποδεχτεί την προσφορά.

Τσεχία - Μια ομάδα 36 ατόμων.

Δανία - 600 χημικές προστατευτικές στολές, που προορίζονται για την προστασία των εργαζομένων αναζήτησης και διάσωσης.

Αίγυπτος - Δύο αεροπλάνα με ιατρικά εφόδια.

Γαλλία - 55 άτομα ασφαλείας, 6 τόνοι εξοπλισμού υγείας και περίπου 10 γιατροί έκτακτης ανάγκης.

Ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν πέταξε την Πέμπτη στη Βηρυτό, όπου συνάντησε πολιτικά πρόσωπα.

Γερμανία - Η Γερμανία θα στείλει, εάν είναι δυνατόν, μια ομάδα διάσωσης 47 ατόμων. Επίσης, 1 εκατομμύριο ευρώ σε άμεση βοήθεια μέσω του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού για τη δημιουργία σταθμών πρώτων βοηθειών στη Βηρυτό και την παροχή ιατρικού εξοπλισμού.

Ελλάδα - Μια ομάδα 12 ατόμων, ένα σκυλί διάσωσης και δύο οχήματα ειδικής χρήσης.

Ουγγαρία - Η Βουδαπέστη παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια ενός εκατομμυρίου ευρώ για να βοηθήσει με σωτηρίες και ανασυγκρότηση μετά την έκρηξη στη Βηρυτό.

Η βοήθεια θα παρασχεθεί στο φιλανθρωπικό σκέλος της Μαρωνιτικής Εκκλησίας στο Λίβανο.

Ιράν - Εννέα τόνοι τροφίμων, καθώς και ιατρική, ιατρικός εξοπλισμός, ιατρικό προσωπικό και ένα νοσοκομείο στο Λίβανο, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ιράκ - Ένα αεροπλάνο με ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Ιταλία - Δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας με οκτώ τόνους ιατρικού εξοπλισμού και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Κουβέιτ - Το Κουβέιτ έχει παραδώσει ιατρική βοήθεια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ολλανδία - Ομάδα αναζήτησης και διάσωσης 67 ατόμων.

Νορβηγία - 40 τόνοι ιατρικού εξοπλισμού και 25 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (2,79 εκατομμύρια δολάρια) σε οικονομική βοήθεια.

Πολωνία - Ιατρικά υλικά και εκπαιδευμένοι Πολωνοί διασώστες.

Η Κρατική Πυροσβεστική Υπηρεσία θα στείλει 39 διασώστες και τέσσερα σκυλιά.

Κατάρ - Η χώρα έστειλε την πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες πτήσεις την Τετάρτη με ιατρική βοήθεια και θα παραδώσει δύο νοσοκομεία χωρητικότητας 500 κλινών το καθένα, εξοπλισμένα με αναπνευστήρες και άλλες απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.

Ρωσία - Πέντε αεροπλάνα που μεταφέρουν ιατρικό εξοπλισμό, ένα νοσοκομείο και ιατρικό προσωπικό. Όλο το ιατρικό προσωπικό που ταξιδεύει στη Βηρυτό θα είναι εξοπλισμένο με ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό υπό το φως της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τυνησία - Δύο αεροπλάνα που μεταφέρουν τρόφιμα και ιατρική βοήθεια. Ο πρόεδρος είπε ότι η χώρα του μπορεί να θεραπεύσει έως και 100 από τα θύματα στα νοσοκομεία της.

Τουρκία - Το Τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής (IHH) βοηθά στην αναζήτηση επιζώντων, σκάβοντας μέσα από συντρίμμια για να αναζητήσει ανθρώπους και να ανακτήσει πτώματα.

Ευρωπαϊκή Ένωση - Ενεργοποίηση προγράμματος που βοηθά χώρες μετά από φυσικές καταστροφές και πάνω από 100 πυροσβέστες αναπτύσσονται με οχήματα, σκύλους και εξοπλισμό για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η ΕΕ ενεργοποίησε επίσης το σύστημα χαρτογράφησης δορυφόρων Copernicus για να βοηθήσει στην εκτίμηση των ζημιών.

ΠΟΥ,IFRC και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών και Ερυθράς Ημισελήνου και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν στείλει ιατρικά εφόδια, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, φαρμάκων και χειρουργικού εξοπλισμού.

Πηγή: Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ