Σε αυτό το νησί αυξήθηκαν 113% οι επιχειρήσεις σε ένα χρόνο

Πώς το λιμάνι σε ένα κινεζικό νησί εκτόξευσε το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων

Το νησί Χαϊνάν (Κινέζικα: 海南岛, Πινγίν: Hainán) είναι το μεγαλύτερο νησί που διοικείται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Η  έκταση του είναι 33.210km² (Η Κύπρος έχει έκταση 9.251 km²). Βρίσκεται στη Θάλασσας της Νότιας Κίνας, απέναντι από την επαρχία Κουανγκτόνγκ και αποτελεί την ομώνυμη επαρχία. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Χαϊκού και στην τελευταία απογραφή του 2010, αριθμούσε 2.046.189 κατοίκους.

Το νησί, χαρακτηρίζεται από ταξιδιωτικούς πράκτορες ως "η Χαβάη της Κίνας" αφού αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Επιπλέον η κατάργηση της βίζας στην οποία προέβη η επαρχεία της Χαϊνάν, καθιστά πιο εύκολα προσβάσιμο το νησί στους τουρίστες.

Σε αυτό το νησί φαίνεται πως το 2020 υπήρξε το πιο πρόσφορο έδαφος για τις επιχειρήσεις, κυρίως φυσικά τις Κινέζικες. Η αύξηση των επιχειρήσεων που πήγαν την έδρα τους στη Χαϊνάν, ξεπέρασε σε ένα χρόνο το 113%. 

Συγκεκριμένα, ετήσια αύξηση κατά 30,86% κατέγραψε ο αριθμός των νέων φορέων της αγοράς στους 310.200 το 2020, συμπεριλαμβανομένων και 149.000 νέων επιχειρήσεων, με ετήσια αύξηση 113,71% στο νησί Χαϊνάν που βρίσκεται στα νότια της Κίνας, σύμφωνα στοιχεία.

Η αύξηση αυτή, καταγράφηκε ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση ενός επιτελικού σχεδίου για το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου στο νησί.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 73% των νέων φορέων επιχειρηματικής δραστηριότητας της αγοράς ανήκουν στους τομείς του εμπορίου χονδρικών και λιανικών πωλήσεων, της μετάδοσης πληροφοριών και προγραμμάτων, των υπηρεσιών παραγωγής λογισμικού και τεχνολογίας της πληροφορικής, αλλά και της χρηματοδοτικής μίσθωσης και της προσφοράς επιχειρηματικών υπηρεσιών.

Κατά τα τελευταία χρόνια, η Χαϊνάν υλοποιεί μία σειρά από μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της.

Την 1η Ιουνίου 2020, δημοσιοποιήθηκε ένα σχέδιο για τη μετεξέλιξή της σε ένα λιμάνι ελεύθερου εμπορίου υψηλού επιπέδου, ενθαρρύνοντας περισσότερους Κινέζους, αλλά και ξένους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στη Χαϊνάν.

Περισσότεροι από 230.000 νέοι φορείς τις αγοράς καταγράφηκαν μεταξύ του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου, αντιστοιχώντας στα τρία τέταρτα της ετήσιας αύξησης της επιχειρηματικής

 

ΠΗΓΗ: Εconomy Today / AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ