Η Greta Thunberg βγαίνει σε γραμματόσημο

Ποια χώρα αποφάσισε να εκδόσει γραμματόσημο που απεικονίζει την Greta Thunberg.

Η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Greta Thunberg αποτελεί το νέο πρόσωπο στα νέα σουηδικά γραμματόσημα, σε αναγνώριση του έργου της «να διατηρήσει τη μοναδική φύση της Σουηδίας για τις μελλοντικές γενιές», αναφέρει δημοσίευμα της The Guardian.

Η Thunberg, που έγινε 18 ετών στις 3 Ιανουαρίου, απεικονίζεται να στέκεται πάνω σε μια βραχώδη κορυφή πάνω από ένα βράχο με κίτρινο αδιάβροχο, από τον καλλιτέχνη και εικονογράφο Henning Trollbäck με τίτλο Valuable Nature.

Η σειρά η οποία θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη, παρουσιάζει μερικούς από τους 16 στόχους για την ποιότητα του περιβάλλοντος που πρόσφατα εκπόνησε η σουηδική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των οικοτόπων, δήλωσε η εθνική ταχυδρομική υπηρεσία, PostNord.

Άλλα γραμματόσημα στο σετ, που προορίζονται για οικιακά γράμματα, διαθέτουν ψηλά βουνά και τη χλωρίδα τους, ένα δάσος, ένα αγροτικό τοπίο και έλος με μοναδική βιοποικιλότητα.

Επίσης, τα φετινά ευρωπαϊκά γραμματόσημα περιλαμβάνουν μια εικόνα του απειλούμενου πράσινου φρύνου.

«Είμαστε ευτυχείς που η Γκρέτα, ανάμεσα σε πολλές απεικονίσεις σημαντικής φύσης, θα συμβολιστεί στα γραμματόσημά μας», δήλωσε η Kristina Olofsdotter του PostNord. «Αυτά τα φυσικά μέρη είναι πολύ σημαντικά και όλοι πρέπει να πράξουμε αναλόγως για να τα διατηρήσουμε».

Προηγούμενη σειρά γραμματοσήμων στη Σουηδία έπαιξε τον Astrid Lindgren, τον παιδικό συγγραφέα που δημιούργησε την Πίπη Φακιδομύτη, τον ποδοσφαιριστή Zlatan Ibrahimović και τον αείμνηστο DJ και παραγωγό Avicii.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη για να σηματοδοτήσει τα γενέθλιά της, η Thunberg, της οποίας η σόλο σχολική απεργία το 2018 προκάλεσε ένα παγκόσμιο κίνημα νεολαίας, είπε στους Sunday Times ότι σταμάτησε να πετάει και «καταναλώνει πράγματα», αλλά δεν κρίνει ανθρώπους των οποίων οι επιλογές ήταν λιγότερο φιλικές προς το περιβάλλον από αυτής.

«Δεν λέω σε κανέναν άλλο τι να κάνει», είπε. «Υπάρχει κίνδυνος όταν είστε μεγαλόφωνοι για αυτά τα πράγματα και δεν πράττετε καθώς διακηρύττετε, να κριθείτε με αποτέλεσμα αυτό που λέτε να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ