Ανθρωποκυνηγητό από την Τουρκία για τον CEO της Thodex

Τουρκικό ανθρωποκυνηγητό για τον Διευθύνων Σύμβουλο του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου Bitcoin της Τουρκίας που εξαφανίστηκε με τα χρήματα των χρηστών.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Η Τουρκία ξεκίνησε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό ψάχνοντας τον ιδρυτή μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων αφού τερμάτισε τις πληρωμές της προς τους πελάτες και εγκατέλειψε τη χώρα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία η Ιντερπόλ θα βοηθήσει να βρεθεί και προσωρινά να συλλάβει και να επιστρέψει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Thodex Φαρούκ Φατίχ Οζέρ από την Αλβανία στην Τουρκία, ανέφερε την Παρασκευή η κρατική Υπηρεσία Ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 62 άτομα σε οκτώ πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, όπου εδρεύει το Thodex, ενώ 16 άλλοι παραμένουν ελεύθεροι, ανέφερε.

Σε δήλωση από άγνωστη τοποθεσία την Πέμπτη, ο Οζέρ υποσχέθηκε να αποπληρώσει τους επενδυτές και να επιστρέψει στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη αργότερα. Η κυβέρνηση κινήθηκε για να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της εταιρείας και η αστυνομία εισέβαλε στα κεντρικά της γραφεία στην Κωνσταντινούπολη.

Οι απώλειες θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk, και ένας δικηγόρος για τα θύματα είπε ότι τα χρήματα που επενδύθηκαν από περίπου 390.000 ενεργούς χρήστες είχαν «εξανεμιστεί»

Και οι δύο τοποθετήσεις αμφισβητήθηκαν από τον Ozer και περίπου 30.000 χρήστες έχουν επηρεαστεί, είπε σε δήλωση στον ιστότοπο της εταιρείας την Πέμπτη.

Το Thodex ήταν μέρος της έκρηξης της κρυπτογράφησης που προσέλκυσε χιλιάδες Τούρκων επενδυτών που επιδίωξαν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και το ασταθές τουρκικό νόμισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ