Παντελλερία: Το μικρό νησί με τον Armani τον διασημότερο κάτοικό του

O διάσημος Ιταλός σχεδιαστής έχτισε εδώ το καταφύγιό του. Το "μαύρο μαργαριτάρι" της Μεσογείου.

Η Παντελλερία είναι ένα μικρό νησί της Ιταλίας. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Σικελίας και απέχει από αυτή 100 χιλιόμετρα. Στην πραγματικότητα, είναι πιο κοντά στην Αφρική.

Οι ακτές της Τυνησίας απέχουν 60 χιλιόμετρα και τις μέρες που δεν υπάρχει συννεφιά μπορεί κανείς να τις διακρίνει από το νησί.

Η Παντελλερία παρά το ότι δεν έχει ιδιαίτερα όμορφες παραλίες, το βασικό της γνώρισμα είναι τα σκουρόχρωμα ηφαιστειακά πετρώματα και μια γενικότερη αίσθηση τραχύτητας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, το νησί είναι γνωστό και σαν το «μαύρο μαργαριτάρι της Μεσογείου».

Είναι το μέρος που ο Giorgio Armani επέλεξε για να χτίσει ένα σπίτι. Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας είναι μάλλον ο διασημότερος (εποχικός) κάτοικος του νησιού.

Πρώτη φορά βρέθηκε εκεί πριν από 45 χρόνια.

«Επισκέφτηκα έναν φίλο. Στην αρχή δεν μου άρεσε. Το περίμενα να είναι πιο εξωτικό, όχι τόσο “σκληρό”. Δεν υπήρχαν ωραία ξενοδοχεία, δεν υπήρχαν εστιατόρια, δεν υπήρχε ζωή. Χρειαζόμασταν γεννήτρια για να μαγειρέψουμε. Η πιο συναρπαστική στιγμή της ημέρας ήταν όταν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο στον δρόμο. Εγκλιματίστηκα στην αδράνεια. Μία μέρα κοίταξα τον ουρανό και όλα ήταν τόσο ήρεμα και ήσυχα. Απόλυτη σιωπή» έχει πει για την πρώτη του επίσκεψη στο νησί.

Ο Armani επέστρεψε στην Παντελερία το 1981 -για να επισκεφτεί πάλι έναν φίλο- και αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι εκεί.

Λίγα χρόνια αργότερα, αγόρασε ένα κομμάτι γης, πιο κοντά στη θάλασσα. Από τότε, το σπίτι στο νησί έχει γίνει το αυγουστιάτικο καταφύγιό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ