Πρώτη τράπεζα που δεσμεύει κεφάλαια για το ενδεχόμενο πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας

Η Raiffeisen Bank έγινε η πρώτη τράπεζα που κάνει μια τέτοια κίνηση – Δεσμεύει κεφάλαια για τον «γεωπολιτικό κίνδυνο στην Ουκρανία» και για πιθανές κυρώσεις στη Ρωσία.

Κεφάλαια ύψους 115 εκατ. ευρώ δεσμεύει η αυστριακή Raiffeisen Bank, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της έντασης που σχετίζεται με τη συγκέντρωση στρατευμάτων από τη Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την τράπεζα, έχουν προβλεφθεί κεφάλαια τόσο για τον «γεωπολιτικό κίνδυνο» στην Ουκρανία, όσο και για πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Οι τράπεζές μας στη Ρωσία και στην Ουκρανία βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Οι επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Ωστόσο, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Raiffeisen, Γιόχαν Στρομπλ, απαντώντας αρνητικά σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η διοίκηση της RBI σκοπεύει να αποσυρθεί από τις δύο αγορές.

Η τράπεζα έχει έκθεση 22,9 δισ. στη Ρωσία, το 9% των οποίων ενδέχεται να πληγεί από κυρώσεις. Αυτό αφορά κατά 4% το ρωσικό κράτος, 3% πιθανούς στόχους κυρώσεων και 2% ρωσικές τράπεζες.

Οι Ρώσοι πελάτες αντιπροσωπεύουν το 11,5% των συνολικών δανείων της τράπεζας ενώ οι Ουκρανοί το 2%.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ