Μειώσεις φόρων προανήγγειλε ο Βρετανός Πρωθυπουργός

Ο κ. Σούνακ είπε ότι θέλει περικοπές φόρων και ότι εξ αρχής έλεγε πως αυτό θα καθίστατο δυνατό όταν θα υποχωρούσε ο πληθωρισμός, που πριν από έναν χρόνο είχε φτάσει στο 11,1%

Μειώσεις φόρων προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, σε ομιλία του δύο ημέρες πριν την παρουσίαση του ενδιάμεσου προϋπολογισμού.

Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η «φθινοπωρινή δήλωση» του Υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, με ανακοινώσεις οικονομικών μέτρων στο μέσο του οικονομικού έτους που στη Βρετανία αρχίζει τον Απρίλιο.

Ο κ. Σούνακ είπε ότι θέλει περικοπές φόρων και ότι εξ αρχής έλεγε πως αυτό θα καθίστατο δυνατό όταν θα υποχωρούσε ο πληθωρισμός, που πριν από έναν χρόνο είχε φτάσει στο 11,1%.

Τα στοιχεία για τον φετινό Οκτώβριο έδειξαν πως η τιμή του πληθωρισμού έχει υποχωρήσει πλέον στο 4,6%.

«Τώρα μπορούμε να αρχίσουμε την επόμενη φάση και να στρέψουμε την προσοχή μας στις περικοπές φόρων», είπε ο κ. Σούνακ, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα μεγάλης μερίδας βουλευτών του κόμματός του.

Ο κ. Χαντ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι έρχεται μείωση, μεταξύ άλλων, στο φόρο εισοδήματος. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, πάντως, σημείωσε πως δε θα γίνουν όλες οι μειώσεις μαζί, και ότι η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Ο κ. Σούνακ τόνισε επίσης τη σημασία της ενεργειακής ασφαλείας της χώρας. Είπε πως ενώ οι ανάγκες για στροφή σε πράσινη ενέργεια καλύπτονται, η χρήση ορυκτών καυσίμων χρειάζεται να παραμείνει στο μίγμα της παραγωγής ενέργειας στη χώρα.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα συρρίκνωση αναμένει για την γερμανική οικονομία το δ΄ τρίμηνο η Bundesbank

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ