Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Το πολύτιμο μέταλλο πρόσθεσε στο κέρδος της Τρίτης σχεδόν 1% εν όψει της δημοσίευσης του βασικού δείκτη τιμών καταναλωτή

Νέα άνοδος για τον χρυσό πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία ενδέχεται να ρίξουν φως στην πορεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) για τα επιτόκια.

Το πολύτιμο μέταλλο πρόσθεσε στο κέρδος της Τρίτης σχεδόν 1% εν όψει της δημοσίευσης του βασικού δείκτη τιμών καταναλωτή αργότερα την Τετάρτη 15/5. Τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός στις ΗΠΑ πιθανώς μετριάστηκε τον Απρίλιο για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει την υπόθεση της μείωσης των επιτοκίων φέτος, γεγονός θετικό για τον χρυσό, καθώς δεν πληρώνει τόκους.

Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται σε ένα αρκετά στενό εύρος τιμών τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από ένα καταιγιστικό ράλι που το οδήγησε σε υψηλό ρεκόρ στα μέσα Απριλίου. Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 15% φέτος, με τα κέρδη να υποστηρίζονται από τις αγορές των κεντρικών τραπεζών, τους αυξημένους γεωπολιτικούς κινδύνους και την καταναλωτική ζήτηση στην Κίνα. Το σίδερο έχει κερδίσει παρά την αναμενόμενη χρονική μετάθεση της στροφής της Fed, όπως γράφει το Bloomberg.

Ο χρυσός spot αυξήθηκε κατά 0,6% στα 2.372,71 δολάρια ανά ουγγιά στις 10:25 π.μ. στο Λονδίνο. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index υποχώρησε για δεύτερη ημέρα, γεγονός που μπορεί επίσης να καταστήσει τον χρυσό πιο ελκυστικό. Το ασήμι και το παλλάδιο κέρδισαν, ενώ η πλατίνα σκαρφάλωσε έως και 2,2% στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου περίπου έτους.

Το μέταλλο, το οποίο χρησιμοποιείται στους αυτοκαταλύτες, έχει σημειώσει άνοδο άνω του 5% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Επενδύσεων Πλατίνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αγορά θα παραμείνει ελλειμματική φέτος, καθώς η επιβράδυνση της έκρηξης των ηλεκτρικών οχημάτων στηρίζει τη ζήτηση για τις συσκευές ελέγχου της ρύπανσης.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Ντίμον: Kαμπανάκι για το αμερικανικό έλλειμμα – Τι είπε για την Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ