Κίνα: Σχέδιο κανόνων για την επέκταση του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου

Τι αλλάζει για εταιρείες όπως η Shein, η Temu της PDD Holdings και η AliExpress της Alibaba

Η Κίνα εξέδωσε σήμερα Τρίτη σχέδιο κανόνων για την προώθηση της κατασκευής υπερπόντιων αποθηκών και την επέκταση των επιχειρήσεων διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίες έχουν καταστεί ζωτική δύναμη στο εξωτερικό της εμπόριο, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Εταιρείες όπως η Shein, η Temu της PDD Holdings και η AliExpress της Alibaba, οι οποίες κατά κύριο λόγο αποστέλλουν προϊόντα made in China «διασυνοριακά» σε αγορές σε όλο τον κόσμο έχουν αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Με τον τρόπο αυτό έχει ανοίξει μια νέα οδός ανάπτυξης για ορισμένες επιχειρήσεις που προηγουμένως επικεντρώνονταν στην εγχώρια κατανάλωση, η οποία παραμένει υποτονική λόγω της μακροοικονομικής επιβράδυνσης, της παρατεταμένης κρίσης ακινήτων και της εισοδηματικής ανασφάλειας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, η οποία αναφέρεται σε σχέδια κανόνων τόσο για το εισερχόμενο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και για το εξερχόμενο ενώ σημειώνει ότι θα επιδιώξει τη βελτίωση της διαχείρισης των διασυνοριακών δεδομένων και τη βελτιστοποίηση της εποπτείας των διασυνοριακών εξαγωγών.

Τα υπουργεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα διευκολύνουν τα κανάλια χρηματοδότησης και θα βοηθήσουν τις εταιρείες διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου να «γίνουν παγκόσμιες», σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης: Capital Economics: Μπορεί μια άλλη χώρα να ξεπεράσει τις ΗΠΑ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ