Πόσες αιτήσεις κατατέθηκαν μέχρι σήμερα για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ

Μειωμένο παραμένει το ενδιαφέρον των πολιτών για το σχέδιο ''Εστία''.

Του Πέτρου Μελαϊση

Για θολό τοπίο κάνει λόγο η αντιπολίτευση, την ώρα που ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος ζητεί την διεξαγωγή έρευνας με τις απόψεις του κοινού.

Στις 682 ανήλθαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για το σχέδιο Εστία από τις οποίες οι 230 είναι ολοκληρωμένες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου εργασίας στη βουλή.

Η ανώτερη λειτουργός  Βασιλική Χατζηαδάμου, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών της βουλής, ανέφερε επίσης ότι σε δύο ημέρες  οι τράπεζες παρέλαβαν 107 αιτήσεις, τονίζοντας ότι οι δανειολήπτες αναμένουν την τελευταία στιγμή να υποβάλουν την αίτηση τους. 

Οι τράπεζες, η ΚΕΔΙΠΕΣ και ο οργανισμός χρηματοδοτήσεως στέγης δημιούργησαν ιδιωτικούς μηχανισμούς οι οποίοι θα  βοηθούν τους δανειολήπτες με €300 να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους.

Αίτηση δικαιούνται να υποβάλλουν όσοι δανειολήπτες η αξία της πρώτης κατοικίας τους δεν υπερβαίνει στις €350 χιλ. και τα άλλα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το 1/3 της δόσης τους.

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου τόνισε την ανάγκη διεξαγωγής έρευνας μεταξύ του κοινού για να ληφθεί υπόψιν και η εκτίμηση του.

Επιπλέον όπως τονίστηκε αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και όσοι δανειολήπτες τον Σεπτέμβρη του 2017 το δάνειο τους ήταν μη εξυπηρετούμενο και έχουν κάνει αναδιάρθρωση  αλλά μέχρι τον Ιούνιο του 2018 έγινε ξανά προβληματικό.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ