Αύξηση κρατικής χορηγίας προς τις φιλοζωικές οργανώσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε την Τετάρτη απόφαση για αύξηση της ετήσιας χορηγίας προς τις φιλοζωικές οργανώσεις από €16.000 σε €100.000, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Η σημαντική αυτή αύξηση της χορηγίας σε σχέση με το ποσό που είχε αποφασιστεί το 2000, έχει ως στόχο, σύμφωνα με τον κ. Καδή τη διευκόλυνση του σημαντικού έργου που επιτελούν αυτές οι οργανώσεις.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε σημαντικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για το θέμα της ευημερίας των ζώων. Οι πρωτοβουλίες αυτές αφορούν τη διεύρυνση της σήμανσης των ζώων, αφού σήμερα φέρουν σήμανση μόνο γύρω στο 10% των σκύλων, ποσοστό το οποίο, όπως είπε ο Υπουργός, θεωρείται πολύ χαμηλό και οδηγεί και στην αύξηση των αδέσποτων σκυλιών. Προωθείται επίσης ένα ολοκληρωμένο σύστημα τόσο για τη σήμανση όσο και για την καταχώρηση των στοιχείων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον ιδιοκτήτη και το κτηνίατρο του ζώου και άλλα στοιχεία, τα οποία θα καταχωρούνται κεντρικά στις κτηνιατρικές υπηρεσίας, με στόχο τον περιορισμό των αδέσποτων.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση προχωρεί με το πρόγραμμα ενδυνάμωσης της στείρωσης αδέσποτων ζώων και το θέμα μελετάται από την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή για την Ευημερία των ζώων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ