Αποκλεισμό από την συζήτηση για τα μέτρα στήριξης καταγγέλλει η Θεολόγου

Σε δημόσια καταγγελία αποκλεισμού του από τις διαπραγματεύσεις για τα νομοσχέδια που αφορούν τις επιχειρήσεις, προχώρησε το Κίνημα Ανεξαρτήτων.

Σε δημόσια καταγγελία για αποκλεισμό του Κινήματος των Ανεξαρτήτων από τις διαβουλεύσεις για τα νομοσχέδια που αφορούν στην οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, οι οποίες διεξάγονται με τα πολιτικά κόμματα, ακόμα και εκείνα που δεν έχουν κοινοβουλευτική παρουσία, προχωράει η Άννα Θεολόγου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες για την δημόσια υγεία των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως Κίνημα των Ανεξάρτητων, συμφωνούν με τα μέτρα περιορισμού που έλαβε η Κυβέρνηση για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τονίζουν ωστόσο, ότι ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες η Δημοκρατία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων δεν πρέπει να παραγνωρίζονται και να περιφρονούνται στο όνομα του ιού.

Επίσης, σύμφωνα με την κ. Θεολόγου, "η όποια απόφαση της Βουλής των αντιπροσώπων αύριο για να εγκρίνει ακόμα μια κρατική ενίσχυση των Τραπεζών με την μορφή κρατικών εγγυήσεων ύψους δυο δις ευρώ θα πρέπει να έχει την δημοκρατική και αντιπροσωπευτική νομιμοποίηση για να μπορέσει να είναι νόμιμη".

Ενδεικτικά η κ. Θεολόγου κάνει λόγο για "επιλεκτική εξωκοινοβουλευτική συζήτηση των προτεινόμενων νομοσχεδίων της Κυβέρνησης μέσω Skype "αποκλείοντας την ίδια και την κοινοβουλευτική της ομάδα από όποια συμμετοχή με σκοπό να κατευθυνθεί η συζήτηση στο επιθυμητό αποτέλεσμα αυτών που πάλι θέλουν να ξελασπώσουν τις τράπεζες στις πλάτες των φορολογουμένων". Ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει συζήτηση οποιουδήποτε νομοσχεδίου στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής και όχι συζητήσεις τύπου «διαδικτυακού καφενέ» με όσους επιλέγει ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση" καταλήγει η κ. Θεολόγου.

Επιπλέον, η κ.Θεολόγου τονίζει την απαίτηση όπως τηρούνται πιστά το Σύνταγμα, οι νόμοι και κανονισμός της Βουλής "για ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα θέσει σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά του κράτους"

"Ήδη ο φορολογούμενος πληρώνει άλλες κρατικές εγγυήσεις για τον Συνεργατισμό που μας είπαν ότι δεν θα στοίχιζαν πέραν ορισμένων εκατομμυρίων και όμως για τον πρώτο χρόνο της δωδεκαετούς εγγύηση  η Ελληνική Τράπεζα απαιτεί το ποσό των 65 εκατομμυρίων", επισήμανε η κ. Θεολόγου.

Τέλος, το Κίνημα των Ανεξαρτήτων κατηγορεί τη κυβέρνηση ότι επιλέγει ετσιθελικά να πνίξει τη φωνή τους , κλείνοντας "τη πόρτα" στην αντίθετη άποψη. 

Καταλήγοντας, το Κίνημα τονίζει ότι το κράτος δεν μπορεί να εισπράττει φόρους από τον πολίτη για να πληρώνει δυο εγγυήσεις δισσεκατομμυριων προς τις τράπεζες αλλά θα πρέπει να μεριμνά για την δημόσια ασφάλεια, υγεία και κοινωνική ευημερία των πολιτών του. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ