Εν μέσω διαφωνιών τα δύο "τραπεζικά" νομοσχέδια ξανά στην Βουλή

Θα γίνει προσπάθεια για μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στην Ολομέλεια.

Δεν γεφυρώθηκαν οι διαφορές που προέκυψαν ανάμεσα στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις σε σχέση με τις διατάξεις των δύο νομοσχεδίων που αφορούν την εφαρμογή των μέτρων στήριξης της οικονομίας και ανάκαμψης από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, η συνέχεια της συζήτησης αναμένεται να γίνει σήμερα Κυριακή στις 17:00. 

Στη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη χθες συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μετάθεση της συνεδρίας αποφασίστηκε καθώς τα κοινοβουλευτικά κόμματα, λόγω διαφωνιών θέλουν η Ολομέλεια της Βουλής να συνέλθει στην πληρέστερη δυνατή σύνθεση και προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφάλειας και υγείας αποφασίστηκε οι Βουλευτές θα εισέρχονται κατά 19 στην αίθουσα για να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τη συνεδρία, ο ΔΗΣΥ τοποθετείται υπέρ των νομοσχεδίων, η ΕΔΕΚ, το ΕΛΑΜ και η Άννα Θεολόγου κατά και των δύο νομοσχεδίων, ενώ ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι θα ενημερώσουν είτε απόψε είτε αύριο τον Πρόεδρο της Βουλής για τη θέση τους, καθώς αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνουν τοποθετήσεις στην Ολομέλεια.

Στη συνεδρία της Επιτροπής συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου, οι οποίοι νωρίτερα σήμερα με επιστολές τους κάλεσαν τη Βουλή να ψηφίσει να νομοσχέδια ως έχουν κατατεθεί προειδοποιώντας ότι τροποποιήσεις εμπερικλείουν σοβαρούς κινδύνους διασάλευσης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Στη διάρκεια της συνεδρίας η ΕΔΕΚ και άλλα κόμματα κατέθεσαν διάφορες τροπολογίες.

Η τροπολογία της ΕΔΕΚ αφορούσε το νομοσχέδιο για την αναστολή της καταβολής δόσεων και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα, η τροπολογία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  της ΕΔΕΚ η τροπολογία προνοούσε την αναστολή των οφειλών, γενικώς, πλην συγκεκριμένων, όπως οι μισθοί, οι διατροφές κ.ο.κ.  Προέβλεπε επίσης αναστολή υποχρέωσης εξόφλησης ή καταβολής δόσης και ότι κατά τη διάρκεια της 9μηνης αναστολής το οποιοδήποτε χρέος ή οφειλή δεν θα επιβαρύνεται με τόκους ή με επιβαρύνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ