Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τα νέα μέτρα

Ο Υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αύριο το πρωί η ώρα 11:10.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ενημερώνει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών τη Δευτέρα, στις 11:10 το πρωί για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που εξαγγέλθηκε από την Κυβέρνηση, για σκοπούς αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
 

Το νέο κυβερνητικό πακέτο, που αφορά 13 μέτρα, τα οποία συνδυάζουν απευθείας στήριξη, πέραν των €100 εκατ. επιδότηση επιτοκίων και εγγυήσεις για άντληση ρευστότητας μέχρι και €1,7 δισ. μέσω των σχεδίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Κοντά στο μηδέν θα είναι το επιτόκιο για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν να δανειστούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το νέο πακέτο έρχεται να προστεθεί στην 1η δέσμη μέτρων κατά την πρώτη φάση του κορωνοϊού με 60 κρατικές παρεμβάσεις ύψους €1,2 δισ.

Το δεύτερο πακέτο στοχεύει στην εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά, καθώς η Κύπρος εισέρχεται στη δεύτερη φάση της κρίσης του κορωνοϊού με την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η μικρή Κύπρος, η οποία τα κατάφερε καλά και στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θα τα καταφέρει να εξέλθει δυνατή και από την οικονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών την προηγούμενη Πέμπτη στην την διάσκεψη τύπου κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα μέτρα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ