Συζητείται σχέδιο οικονομικής στήριξης των συνταξιούχων επιχειρηματιών

Κατά την ψήφιση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού των €231 εκατ. θα συζητηθούν τρόποι στήριξης των επιχειρηματιών οι οποίοι είναι συνταξιούχοι.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Έδωσε την έγκρισή της η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ώστε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός να κατατεθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή. Συζητήσεις υπάρχουν γύρω από το ζήτημα του ότι δεν υπήρξε σε κανένα από τα προηγούμενα σχέδια η όποια οικονομική στήριξη σε άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των συνταξιούχων ωστόσο λαμβάνουν μέρος στην οικονομική δραστηριότητα είτε ως επιχειρηματίες είτε ως αυτοεργοδοτούμενοι.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Άγγελος Βότσης, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, αναμένει ότι η Βουλή θα εγκρίνει ομόφωνα το κονδύλι που αφορά την τέταρτη φάση της κρατικής οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για τον προβληματισμό που υπάρχει σε σχέση με την απουσία ενίσχυσης των οικονομικά δραστήριων συνταξιούχων από τα σχέδια οικονομικής στήριξης ο κ. Βότσης σημείωσε ότι υπάρχει συντεταγμένη προσπάθεια από τις πολιτικές δυνάμεις και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους να βρεθεί τρόπος οικονομικής στήριξης των μεγαλύτερων σε ηλικία οικονομικά ενεργών ομάδων του πληθυσμού.

Υπενθύμισε ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός αφορά κονδύλι συνολικού ύψους 231 εκατομμυρίων ευρώ, με τα 150 εκατομμύρια να αφορούν τα σχέδια στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων. Σημείωσε ότι με την εκταμίευση των ποσών προς τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις θα υπάρξει τόνωση της αγοράς και θα υπάρξουν πολλαπλάσια οφέλη για την συνολική οικονομική κατάσταση του κράτους.

Για την πορεία που θα ακολουθήσει η κυπριακή κοινωνία, ο κ. Βότσης σημείωσε ότι εξαρτάται κυρίως από δύο πυλώνες, την επιδημιολογική εικόνα αλλά και την τουριστική βιομηχανία.

Ο κ. Βότσης δήλωσε ότι η Επιτροπή των Οικονομικών ώστε να συνεισφέρει στην συνολική προσπάθεια που γίνεται από την κοινωνία να αντιμετωπιστεί η απειλή του κορωνοϊού έχει θέσει ως στόχο να διεκπεραιώνει το συντομότερο δυνατόν τις εργασίες που της αναθέτονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ