Ολοκληρώθηκε η Σύσκεψη στο Προεδρικό - Αναμένονται ανακοινώσεις

Στις 12:30 θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Υγείας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την επιδημιολογική επιστημονική ομάδα για εξέταση της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού, υπό το φως της αύξησης της ροής των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των 13 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, που ήταν η υψηλότερη ροή νέων κρουσμάτων τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά και των χθεσινών δέκα περιστατικών, εκ των οποίων τα οκτώ διαγνώστηκαν στη Λεμεσό. Η αυξημένη ροή νέων περιστατικών προκαλεί ανησυχία στους επιδημιολόγους αλλά και παρατηρήσεις για χαλάρωση των προσωπικών μέτρων προστασίας εκ μέρους του κοινού.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Παρευρίσκονται επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.
 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΙΓΜΑ, Κυριάκο Πενηνταέξ, οι επιδημιολόγοι αποχώρησαν από το Προεδρικό και δεν θα γίνουν σχετικές δηλώσεις από το Προεδρικό.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον υπουργό Υγείας σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει σήμερα στις 12:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ