Υπέγραψαν την Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας με την Ρωσία

Στην Μόσχα η ώρα 12 το μεσημερί είχαν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις και μετά από δύο ώρες έπεσαν οι υπογραφές.

Ο Υπουργός Οικονομικών με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την αποφυγή Διπλής Φορολογίας ανάμεσα σε Κύπρο και Ρωσία.

 
Στις 12 η ώρα είχε ξεκινήσει στην Μόσχα η τελική διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας ήταν επικεφαλής ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσικής Κυβέρνησης Αλεξέι Οβερτσούκ και ο Ρώσος Υφυπουργός Οικονομικών Αλεξέι Σαζάνοφ.

Αναμένονται εντός της ημέρας οι επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για το ποιοι όροι έχουν γίνει αποδεκτοί από τις δύο πλευρές.

O Υπουργός Οικονομικών τόνισε σε ανάρτηση του στο Twitter πως είναι μια σημαντική συμφωνία και αμοιβαία προς το συμφέρον των δύο κρατών. 

Η Ρωσία ξεκίνησε μονομερώς τη διαδικασία καταγγελίας της σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο από τις 3 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών, αναφέροντας ότι θεώρησε ανέφικτες τις προτάσεις της Κύπρου για τροποποιήσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
 
Το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών, διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου σχετικά με τροποποιήσεις της σύμβασης, που αφορούν την αύξηση του παρακρατούμενου φόρου για μερίσματα και πληρωμές τόκων σε 15%.

Το θέμα, είχε συζητηθεί και κατά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ