Στα χέρια "Γκρίζου Λύκου" ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Κερύνεια

Ο Τσακιτζί ήταν μέλος των εξτρεμιστικών ομάδων των Γκρίζων Λύκων και στο μισθολόγιο των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Ο Αλλααντίν Τσακιτζί, γνωστός ηγέτης της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία, αγόρασε το ξενοδοχείο Cratos στην κατεχόμενη Κερύνεια, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τ/κ εφημερίδα «Αβρούπα».


 
Ο Τσακιτζί, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, καταζητείτο για εγκλήματα που διέπραξε στην Τουρκία, συνελήφθη στην Γαλλία και αφού εξέτισε ποινή πολύχρονης φυλάκισης στην Τουρκία αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Απρίλιο, επωφελούμενος από τον νέο νόμο.

Γκρίζοι Λύκοι και ΜΙΤ

Ο Τσακιτζί ήταν για πολλά χρόνια μέλος των εξτρεμιστικών ομάδων των Γκρίζων Λύκων και όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο φέρεται να συμμετείχε σε αποστολές των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Δημοσιεύματα από τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες συμπεριλαμβάνουν τον Τσακιτζί σε αποστολές κατά Αρμενίων και Κούρδων, ενώ τον εμπλέκουν σε δολοφονίες Αρμενίων. 


 
Στην φυλακή για τον φόνο της πρώην γυναίκας του

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα haberturk.com, καταδικάστηκε στο Uludağ για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του Nuriye Uğur Kılıç το 1995 με τον ισχυρισμό ότι ήταν ηθικός αυτουργός και το 2006 καταδικάστηκε για πρώτη φορά σε ισόβια κάθειρξη από το 1ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Προύσας.

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο μείωσε την ποινή του εξαιτίας των λέξεων της γυναίκας του στον ίδιο, "Ο Οτσαλάν είναι πιο τιμημένος από εσένα", και τελικά καταδίκασε τον Τσακιτζί σε φυλάκιση 19 ετών και 2 μηνών.

Η είδηση προκάλεσε αίσθηση ανάμεσα στην τ/κ κοινότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία αναφέρει ωστόσο ότι δεν κατέστη δυνατόν να έχει πρόσβαση σε «βέβαιες πληροφορίες» σε σχέση με την διαδικασία της πώλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ