Υπ. Οικονομικών: Σε συμπόρευση με το ΑΚΕΛ για την οικονομία

Ο Υπουργός Οικονομικών είχε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα και αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επίκεντρο την οικονομία.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα και αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επίκεντρο την οικονομία.

Ο Υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα και την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για τις εποικοδομητικές προτάσεις που έχουν ανταλλάξει κατά την συνάντησή τους.

«Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να στρατευθούμε όλοι μαζί με σύνεση και συναίνεση», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι οι απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης από το ΑΚΕΛ ήταν πολύ εποικοδομητικές. Θα τις επεξεργαστούμε και θα απαντήσουμε γραπτώς σχετικά με την φιλοσοφία που θα διέπει το Σχέδιο για την άντληση των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόσθεσε ότι «πορευόμαστε στις ίδιες γραμμές και σε γενικές γραμμές συμφωνούμε με τις συγκεκριμένες απόψεις όσον αφορά αυτό το θέμα.»

Στην συνάντηση ανάφερε ο Υπουργός, έχει συζητηθεί ο προϋπολογισμός του 2021, τονίζοντας πως θα υπάρξει ενίσχυση του τομέα της υγείας αλλά και άλλων σημαντικών τομέων της οικονομίας ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού, στα πλαίσια των δυνατοτήτων των κρατικών ταμείων.

Οι επόμενοι 2-3 μήνες θα είναι κρίσιμοι όσον αφορά την ψήφιση των προϋπολογισμών αλλά και τον σχεδιασμό που θα υπάρξει και θα αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ολοκληρώνοντας σημείωσε ότι «θα είμαστε σε επικοινωνία με το ΑΚΕΛ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, ως οικονομικό επιτελείο, για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνητικών κεφαλαίων που προσφέρονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ