Απασφάλισε κατά "Εφ. Πολίτης" ο Παπαδόπουλος

«Κόμματα και δημοσιογράφοι πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση για να δοθεί άδεια στον Γενικό Ελεγκτή για έλεγχο των πολιτογραφήσεων. Αλλιώς θα είναι συνένοχοι στη συγκάλυψη».

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφορικά με δημοσιεύματα της Εφ. Πολίτης, που τον εμπλέκουν με τις πολιτογραφήσεις, δήλωσε πως πρόκειται για «σχέδιο εκφοβισμού». Συμμέτοχη στο σχέδιο αυτό όπως είπε είναι και η Εφημερίδα "Πολίτης". Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε επανειλημμένως και σε αυστηρό τόνο ότι η "Εφ. Πολίτης" προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση με τις πολιτογραφήσεις, θολώνοντας τα νερά με δημοσιεύματα όπως αυτά που τον εμπλέκουν στο όλο ζήτημα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδειάζει Γενικό Εισαγγελέα ο Κληρίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κ. Παπαδόπουλος παρέπεμψε στον Έφορο Εταιριών, για το αν συμμετέχει ή όχι στο Δικ. Γραφείο Τάσος Παπαδόπουλος, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι «δεν έχει καμία σχέση ούτε με το δικηγορικό γραφείο, ούτε με τις πολιτογραφήσεις» όπως είπε.

«Υπάρχει μια συνωμοσία για προσπάθεια συγκάλυψης από μέρους της κυβέρνησης για τις πολιτογραφήσεις» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος. Τόνισε επίσης, ότι η Εφ. Πολίτης μετά το σκάνδαλο με τον πρώην Βοηθό Γεν. Εισαγγελέα Ρίκο Ερωτοκρίτου, «κήρυξε πόλεμο κατά του Γενικού Ελεγκτή». Ως εκ τούτου, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, δεν θέλει η εφημερίδα και «οι μέτοχοι της» να διεξάγει έλεγχο ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, επειδή «θα ανακαλύψει τα αίσχιστα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Δικαιοσύνη και όχι στις κάμερες η λύση του προβλήματος

Για το επιχείρημα του ΔΗΣΥ αλλά και της Εφ. Πολίτης, ότι η «απειλή» πως το ΔΗΚΟ δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό για το 2021 θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα δημοσιονομικά, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «δεν τους νοιάζουν τα δημοσιονομικά άλλα τα οικονομικά συμφέροντα αυτών που αντιπροσωπεύουν».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επίσης, συνέστησε να μην «κατηγορείται η Βουλή για το σύστημα διαφθοράς που είχε στηθεί με τις πολιτογραφήσεις». Όπως ανέφερε, «οι κανονισμοί του σχεδίου πολιτογραφήσεων ήταν καθαρά κυβερνητικής επινόησης και εφαρμογής και η Βουλή δεν έχει καμία σχέση».

Αναφερόμενος στις μετοχές που κατείχε από το Δικηγορικό Γραφείο Τ. Παπαδόπουλος, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι τώρα βρίσκονται στα υπόλοιπα μέλη της εταιρίας. και η μεταβίβαση όπως τόνισε, έγινε με καθ' όλα νόμιμο και σύνηθες για τέτοιες περιπτώσεις τρόπο. 

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι πέραν από το ΑΚΕΛ και τους Οικολόγους που έχουν τοποθετηθεί υπέρ του ελέγχου πολιτογραφήσεων από τον Γενικό Ελεγκτή, και τα υπόλοιπα κόμματα πρέπει να πάρουν θέση προκειμένου «να μην συμμετέχουν στη συγκάλυψη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ