Θέλει να κόψει τα τριήμερα των Βουλευτών ο Αδάμου, αλλά…

Σύσκεψη Αρχηγών των κομμάτων έχει συγκαλέσει σήμερα Πέμπτη ο νέος πρόεδρος της Βουλης, Αδάμος Αδάμου.

του Χρίστου Πέτρου

Οι πληροφορίες του Economy Today θέλουν η σύσκεψη να σχετίζεται με διάφορα διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα. Ωστόσο το βαρύ κλίμα όπως διαμορφώθηκε μετά την εμφάνιση του τέως προέδρου του Σώματος Δημήτρη Συλλούρη και του τέως Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη στο βίντεο του Al jazeera, θέτει εκ των πραγμάτων στον νέο πρόεδρο της Βουλής θέμα προσπαθειών επαναφοράς της αξιοπιστίας του σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απασφάλισε κατά "Εφ. Πολίτης" ο Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα προσπαθήσει να μεταφέρει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας από Παρασκευή, σε Πέμπτη «κόβοντας έτσι τα τριήμερα» των Βουλευτών. Για να γίνει αυτό, σημαίνει ότι τις Παρασκευές θα γίνονται συνεδριάσεις Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Την μεταφορά των συνεδριάσεων από Πέμπτες σε Παρασκευές, την εφάρμοσε ο Δημήτρης Συλλούρης, ενώ η ολομέλεια επί προεδρίας του για μεγάλα διαστήματα  δεν συνεδρίαζε κάθε Παρασκευή αλλά κάθε δεκαπέντε μέρες με αποτέλεσμα να είναι ελεύθεροι υποχρεώσεων (τουλάχιστον συνεδριακών) οι Βουλευτές για το τελευταίο τριήμερο της βδομάδας. Επίσης από την στιγμή που «δεσμεύτηκαν» οι Παρασκευές για συνεδριάσεις της Ολομέλειας, μόνο η Επιτροπή Μεταφορών συνεδρίαζε την Παρασκευή.

Η Προσπάθεια του κ. Αδάμου, ωστόσο για να μην σκοντάψει, θα πρέπει όντως να οριστούν συνεδριάσεις Επιτροπών για να «γεμίσει» η Παρασκευή. Αλλιώς μετά την ολομέλεια της Πέμπτης, οι Βουλευτές θα έχουν τριήμερα όχι κάθε δεκαπέντε αλλά κάθε βδομάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ