Πιέζει για μείωση ενοικιών και αναστολή εξώσεων η ΠΟΒΕΚ

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναστολή των εξώσεων και της μείωσης των ενοικίων από επαγγελματικές στέγες, αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ συναντήθηκε με την Υπ. Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα. Έμιλυ Γιολίτη

Μετά την συνάντηση η ΠΟΒΕΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είχε αντιπροσωπεία της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα, Γιώργο Ελληνίδη και Στέφανο Κουρσάρη.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση και τις θέσεις της Υπουργού κατεγράφη διάσταση απόψεων και διαφωνία ως προς τον τρόπο αντίληψης και αντιμετώπισης της κατάστασης και της αναγκαιότητας λήψης μέτρων στήριξης των ενοικιαστών επαγγελματικής στέγης και των επιχειρήσεων.

Η αντιπροσωπεία της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ τόνισε εμφαντικά ότι οι ενοικιαστές , λόγω των αποφάσεων της Κυβέρνησης για lock down,  λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και των Πρωτοκόλλων, λόγω της κάθετης πτώσης του κύκλου εργασιών και των  εσόδων από τον Τουρισμό , οι επιχειρήσεις δεν μπορούν ούτε έχουν την δυνατότητα πληρωμής των ενοικίων. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν μόνο αυτοί τις συνέπειες της κρίσης και το κράτος να μην αναλαμβάνει καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία επίλυσης του μείζονος αυτού προβλήματος.

Απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον καλούμε να δει την μεγάλη εικόνα αναφορικά με το ζήτημα των ενοικίων, το κλείσιμο επιχειρήσεων που ο κύκλος εργασιών τους έχει δραματικά μειωθεί, τις χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται στον αναπνευστήρα και τον καλούμε να παρέμβει τώρα προτού να είναι πολύ αργά και για τι επιχειρήσεις και για την οικονομία του Τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ