Στην Ερευνητική για χρυσά διαβατήρια ο Πετρίδης

«Παρέλαση» πρώην και νυν Υπουργών και κρατικών αξιωματούχων που σχετίζονται με τη δημιουργία και υλοποίηση του ΚΕΠ ενώπιον της Επιτροπής

του Χρίστου Πέτρου 

Ενώπιον της τετραμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις στο πλαίσιο του ΚΕΠ, θα παρουσιαστεί σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης έχει κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή της οποίας προεδρεύει ο κ. Νικολάτος, υπό την ιδιότητα του πρώην Υπουργού Εσωτερικών. Σχετικό δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» αναφέρει ότι η Επιτροπή στην παρούσα φάση θα καλεί για καταθέσεις και συλλογή στοιχείων, πρώην και νυν υπουργούς αλλά και κρατικούς αξιωματούχους που κατείχαν ή κατέχουν ακόμη θέσεις που σχετίζονται με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες κλήθηκε και παρέστη ενώπιον της επιτροπής ο νυν Υπ. Εσωτερικών Νίκος Νουρής. Ενώ όπως έγινε γνωστό από τον Γενικό Ελεγκτή και ο ίδιος θα παρουσιαστεί  στην επιτροπή για κατάθεση στις 27 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως δεν είναι γνωστό για ποιες υποθέσεις συγκεκριμένα και τι πληροφορίες θα ζητήσει η Επιτροπή από τον κ. Πετρίδη. Συνεπώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παρουσία του νυν Υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή, σχετίζεται με τις πολιτογραφήσεις στελεχών του Καζίνο, υπόθεσης που βάσει αναφορών του Γενικού Ελεγκτή χρήζει διερεύνησης.

Εξάλλου επί του συγκεκριμένου θέματος, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών σχετική έκθεση από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ