Πιθανόν να ξαναπάει στην Ερευνητική ο Πετρίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ρωτήθηκε και τι είπε χθες ο Κωνσταντίνος Πετρίδης στην Ερευνητική Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

επιμέλεια: Χρίστος Πέτρου

Τα όσα κατέθεσε χθες ο Κωνσταντίνος Πετρίδης για τις πολιτογραφήσεις στο πλαίσιο του ΚΕΠ, θα εξεταστούν προσεκτικά από την Ερευνητική Επιτροπή. Αν κριθεί αναγκαίο, θα ζητηθούν διευκρινήσεις είτε μέσω επιστολών είτε μέσω νέας κλήσης για κατάθεση του κ. Πετρίδη.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα, το μέλος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου αναφέρθηκε στην χθεσινή κατάθεση του Κωνσταντίνου Πετρίδη, σημειώνοντας ότι γενικώς ήταν πολύ «περιεκτική».   

«Ξέρει πολλά πράγματα ακριβώς επειδή ήταν αρκετό καιρό Υπουργός Εσωτερικών. Ήταν πολύ κατατοπιστική η κατάθεσή του», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Καλογήρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Πετρίδης αν και νυν Υπουργός Οικονομικών, παρέστη χθες ενώπιον της Επιτροπής υπό την ιδιότητα του τέως Υπουργού Εσωτερικών. 

Στην χθεσινή του παρουσία στην Ερευνητική Επιτροπή ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, έδωσε εξηγήσεις μεταξύ άλλων αναφορικά με τις διαδικασίες και τον χρόνο ολοκλήρωσης των πολιτογραφήσεων όπως και την μη έγκαιρη υιοθέτηση κανονισμών και γιατί αυτοί δεν έγιναν για χρόνια παρά μόνο τον Αύγουστο του 2020.

Όπως πρόσθεσε η κα. Καλογήρου, «Ο κύριος Πετρίδης εν είδει ομιλίας κατάθεσε για περίπου δύο ώρες και ακολούθως τα μέλη της Επιτροπής του απηύθυναν σειρά ερωτήσεων». Διευκρινίστηκε ότι ο τέως Κωνσταντίνος Πετρίδης κατέθεσε περισσότερη ώρα από τον κ. Νουρή επειδή βρισκόταν στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών για πολύ περισσότερο χρόνο από τον νυν Υπ. Εσωτερικών.

Μέλη της Επιτροπής σύμφωνα με την κα. Καλογήρου απηύθυναν ερωτήσεις στον Κωνσταντίνο Πετρίδη που αφορούσαν τυχόν παρεμβάσεις προσώπων σε διαδικασίες πολιτογραφήσεων, ποιος ήταν ο ρόλος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ.α.

Για το βίντεο του Αl Jazeera ειδικώς δεν είπε ούτε ερωτήθηκε κάτι. Ωστόσο όπως διευκρίνισε η κα Καλογήρου, η γενική ερώτηση για τυχόν παρεμβάσεις προσώπων σε διαδικασίες πολιτογραφήσεων, περιλαμβάνει και την υπόθεση που αφορά το πολύκροτο βίντεο του καταριανού δικτύου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ