Μπηχτές στο twitter Οδυσσέα και Χάσικου για το σφαγείο (ΦΩΤΟΣ)

Στην «αρένα» του twitter ξεδίπλωσαν τις διαφορές τους για το σφαγείο της Κοφίνου ο Γενικός Ελεγκτής και ο πρώην Υπ. Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος – Συνέχεια τη Πέμπτη στην Βουλή

του Χρίστου Πέτρου 

Για τις διαδικασίες κλεισίματος του κρατικού σφαγείου της Κοφίνου αντάλλαξαν απόψεις οι Οδυσσέας Μιχαηλίδης και Σωκράτης Χάσικος.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από ένα σχόλιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που κατηγορούσε για μεροληπτική προσέγγιση δημοσιεύματα τα οποία αφαιρούσαν τις ευθύνες του πρώην Υπ. Εσωτερικών για την κατάσταση του πάλαι ποτέ κρατικού σφαγείου της Κοφίνου.

Ακολούθως ο Γενικός Ελεγκτής, πρόσθεσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι «Το 2015 η ΕΥ υπέδειξε στον τότε Υπουργό ότι ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει ήταν παράνομος και θα προκαλούσε παρέμβαση της ΕΕ με κίνδυνο αποζημιώσεων. Μας επιτέθηκε, έκανε ότι μπορούσε να πείσει την ΕΕ, αλλά τελικά είχαμε δίκαιο. Και αντί να πάρει μέτρα, εγκατέλειψε το σφαγείο».

 

Η απάντηση Χάσικου δεν άργησε να έρθει. Με σκωπτικό τρόπο, ο κ. Χάσικος ανέφερε πως είχε πολέμιους του κατά τη διαδικασία ενοικίασης του σφαγείου της Κοφίνου «τον Γενικό Ελεγκτή, την ΕΕ και την Cypra συμφερόντων του συζύγου της ΓΛ», αφήνοντας με σαφή τρόπο να νοηθεί ότι Γενικός Ελεγκτής και Γενική Λογίστρια, ήταν «κατά τον ουσιώδη χρόνο» στο ίδιο στρατόπεδο.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων συνεχίστηκε με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδης να απαντά ότι «Είχατε "πολέμιους" το νόμο, την ΕΕ, την Νομική Υπηρεσία,  τον Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων και την ΕΥ, αλλά αντί να αναζητήσετε νόμιμη λύση, επιμένατε πεισματικά σε αυτό το παράνομο που αποφασίσατε. Και μέχρι σήμερα ακόμη η ΕΕ περιμένει να της πούμε πως θα συμμορφωθούμε».

 

Καταργώντας τους τύπους και τους πληθυντικούς, ο κ. Χάσικος απευθυνόμενος στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη του ανέφερε: «Όλα τα είπες ....... ούτε λέξη όμως για την ιδιάζουσα σχέση που είχατε κατά τον ουσιώδη χρόνο με την Γ Λ», επιμένοντας να συντηρεί την εικόνα για «ιδιάζουσα σχέση» του Γενικού Ελεγκτή με τη Γενική Λογίστρια.

 

Στην Ερώτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για το «ποια ήταν αυτή η σχέση;» ο κ. Χάσικος τονίζοντας ότι οι διαδικτυακές συζητήσεις τον κουράζουν, «υποσχέθηκε» ότι θα απαντήσει για όλα στον Γενικό Ελεγκτή την Πέμπτη στη Βουλή.

 

 

 

 

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο πρώην Υπουργός έπαυσε τη συζήτηση υποσχόμενος ότι αυτή θα συνεχιστεί τη Πέμπτη στη Βουλή, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης πρόσθεσε ακόμη ένα σχόλιο επί του θέματος το οποίο περιέλαβε αυτή τη φορά και την εφ. Πολίτης. Το σχόλιο του Γενικού Ελεγκτή αφορούσε δημοσίευμα του Πολίτη που αναπαράγει την προσέγγιση Χάσικου και σχολιάζεται από τον Γεν. Ελεγκτή ως γεγονός που «εκθέτει» τον πρώην Υπουργό αλλά και την εφημερίδα αφού όπως ο ίδιος ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης υποστηρίζει, «Ένας πρώην Υπουργός και μια εφημερίδα με αναφορές και δημοσιεύματα που τους αφήνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση, ιδιάζουσα, απομακρυσμένη ή έστω πολύ απομακρυσμένη με την Γενική Λογίστρια»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ