Δεν βγαίνουν τα κουκκιά για την ψήφιση του προϋπολογισμού

Μέχρι τώρα τάσσονται θετικά στην ψήφιση 23 βουλευτές, αρνητικά 26 βουλευτές και απομένουν 6 των οποίων είναι άγνωστες οι προθέσεις.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Δεν βγαίνουν τα κουκκιά για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021, με τον αριθμό των βουλευτών που φαίνεται να τάσσονται θετικά να μην επαρκούν ώστε να διαμορφωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά και την απόφαση του ΔΗΚΟ να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, οι επιλογές της κυβέρνησης για να βρει την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει τα σχέδια του προϋπολογισμού περιορίζονται σημαντικά.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα τάσσονται θετικά στην ψήφιση του προϋπολογισμού ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με 18 Βουλευτές, η Αλληλεγγύη με 2 βουλευτές και οι βουλευτές 3 από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις. Ως εκ τούτου 23 βουλευτές είναι θετικοί στην ψήφιση και υπολείπονται ακόμη 5.

Αρνητικά τάσσονται το ΑΚΕΛ με 16 βουλευτές, το ΔΗΚΟ, με 7 βουλευτές, οι Οικολόγοι, με 2 βουλευτές και η Ανεξάρτητη Άννα Θεολόγου, με το σύνολο όσων θα καταψηφίσουν να είναι 26.

Συνεπώς η κυβέρνηση θα ασκήσει πιέσεις στους βουλευτές της ΕΔΕΚ, με 3 βουλευτές, της Συμμαχίας, με 1 βουλευτή, και του ΕΛΑΜ, με 2 βουλευτές, ώστε να  επιτευχθεί η πλειοψηφία για την τελική ψήφιση του προϋπολογισμού και η αποφευχθεί η δυνητική παράλυση του κράτους. 

Ευθύνες που βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση

Μιλώντας στις Τομές τα Γεγονότα του Σίγμα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, επανέλαβε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2021, κυρίως λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να παραχωρήσει τα έγγραφα για τις πολιτογραφήσεις στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι οι συνέπειες της μη ψήφισης του προϋπολογισμού, σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο την ίδια την κυβέρνηση, η οποία έχει εδραιώσει, με τις ενέργειές της, το αίσθημα διαφθοράς και την διαπλοκής εντός της κοινωνίας.

Εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να βρει την απαραίτητη πλειοψηφία για την ψήφιση του προϋπολογισμού από την βουλή είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ