Καταγγέλλει ξανά την Κυβέρνηση σε διεθνή Οργανισμό ο Οδυσσέας

Καταγγέλλει εκ νέου την κυβέρνηση στον διεθνή οργανισμό Ελεγκτικών Υπηρεσιών INTOSAI, ο Γενικός Ελεγκτής

Με ανάρτησή στο Twitter, η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποίησε πως προέβη σήμερα σε δεύτερη καταγγελία της κυβέρνησης, στον διεθνή οργανισμό Ελεγκτικών Υπηρεσιών INTOSAI

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αναφέρεται πως «Ενημερώνουμε σήμερα τον INTOSAI για την κορύφωση των απαξιωτικών χαρακτηρισμών και απειλών εκφοβισμού (intimidation thread) που πλήττουν την ανεξαρτησία της ΕΥ. Παράλληλα θα ζητήσουμε επίσπευση της διαδικασίας στο INTOSAI που καθυστερεί εν αναμονή της απάντησης της Κυβέρνησης».

 

 

Σημειώνεται ότι ο διεθνής οργανισμός Ελεγκτικών Υπηρεσιών ΙΝΤΟSΑΙ, βάσει προηγούμενης καταγγελίας του Γενικού Ελεγκτή, έχει ζητήσει από την Κυβέρνηση με επιστολή στις 15 Δεκεμβρίου τα εξής:

  • Άποψη της κυβέρνησης για τις θέσεις της Εκλεκτικής Υπηρεσίας, όπως αυτές απεστάλησαν στον διεθνή οργανισμό
  • Έγγραφα & πληροφορίες που να τεκμηριώνουν τις θέσεις της Κυβέρνησης.

Με δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος στις 16/12/2020 γνωστοποίησε ότι η Κυβέρνηση θα δώσει ότι έχει ζητηθεί, στον διεθνή οργανισμό. Ωστόσο όπως καταγγέλλει η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. 

Η πρώτη καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή, υπενθυμίζεται πως σχετιζόταν με την απόφαση του Γεν. Εισαγγελέα και της Κυβέρνησης, να μην δοθούν στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, φάκελλοι για τις κατ' εξαίρεση πολιτογραφήσεις στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, εν όσω είναι σε εξέλιξη η έρευνα της τετραμελούς Επιτροπής Νικολάτου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ