Έρχονται αυξήσεις που "καίνε" στα καύσιμα (ΠΙΝΑΚΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Για ποιους λόγους θα υπάρξει αύξηση στις τιμές των καυσίμων

Αύξηση στις τιμές των καυσίμων και μάλιστα πέραν από τις τιμές που ίσχυαν πριν την έναρξη της πανδημίας προβλέπει πως θα υπάρξει στους επόμενους μήνες ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Μάριος Δρουσιώτης, σημείωσε ότι υπάρχουν δύο κυρίως λόγοι στους οποίους βασίζεται η πρόβλεψη ότι οι τιμές θα σημειώσουν σημαντική αύξηση.

Ο πρώτος λόγος είναι, όπως είπε ο κ. Δρουσιώτης «ότι μαζί με τις αυξήσεις των τιμών, επιβάλλεται και μια αύξηση επιπρόσθετη, για να καλυφθούν οι απώλειες εσόδων που είχαν οι διεθνείς εταιρίες πετρελαιοειδών από τις χαμηλές τιμές που επικρατούσαν κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Εκείνα όλα τα κέρδη ή τα έσοδα τα οποία έχουν χάσει οι εταιρίες αυτές, θα έρθουν και θα επιβάλουν μια μικρή επιπρόσθετη αύξηση ώστε να καλυφθούν αυτά τα έξοδα και οι απώλειες εσόδων».

Ακολούθως σημείωσε ότι «Ο άλλος λόγος είναι ότι οι εταιρίες πετρελαιοειδών μας δίνουν την εντύπωση ότι δοκιμάζουν την αγορά ώστε να δουν μέχρι που «αντέχει».

Είναι ενδεικτικό ότι πριν δύο μήνες ξεκίνησαν από $40 το βαρέλι, και περίπου κάθε δύο βδομάδες σημειώνεται αύξηση ανά πέντε περίπου δολάρια με αποτέλεσμα να φτάσει η διεθνής τιμή του πετρελαίου σε 65 δολάρια το βαρέλι.

Η Κύπρος σε ότι αφορά τις χονδρικές τιμές, ακολουθεί τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Όπως ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης, "σε ότι αφορά τις λιανικές τιμές της Κύπρου, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία αναλυτικά τα οποία δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει για το που μπορεί να οδηγηθούν οι τιμές. Ως κυπριακός σύνδεσμος καταναλωτών, προβλέπουμε ότι αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν" τόνισε ο κ. Δρουσιώτης. "Προβλέπουμε ότι τους επόμενους δύο μήνες, οι τιμές των καυσίμων θα αυξηθούν πολύ πέραν από τις τιμές που ίσχυαν πριν την πανδημία, για τις οποίες στην Κύπρο υπάρχουν στοιχεία" είπε.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ