Κατέθεσε ο τέως Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΣ για τα "χρυσά διαβατήρια"

Καταθέτει ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα "χρυσά διαβατήρια" ο τέως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κύπρος Κυπριανού.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Καταθέτει σήμερα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ' εξαίρεση πολιτογραφήσεις ο τέως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κύπρος Κυπριανού.

Μετά την διακοπή των ακροάσεων της Ερευνητικής Επιτροπής και την παράδοση του Ενδιάμεσου Πορίσματός της στον Γενικό Εισαγγελέα καταθέτει ενώπιον της τετραμελούς Επιτροπής ο Κύπρος Κυπριανού, ο οποίος αναφέρεται στο βίντεο του Al Jazeera.

Ο Κύπρος Κυπριανού διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κατά την επίμαχη περίοδο στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα του Al Jazeera, ενώ το καλοκαίρι του 2020 μετατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σημειώνεται ότι στο βίντεο του Al Jazeera αναφέρεται ότι μια βδομάδα μετά τα πρώτα δημοσιεύματα για τα Cyprus Papers πάρθηκε η απόφαση για μετάθεση του κ. Κυπριανού σε άλλο υπουργείο.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει η ώρα 14:30 στην Αίθουσα Jean Monnet του πρώην Ξενοδοχείου Φιλοξένια και το Economy Today θα καλύψει λεπτό προς λεπτό την κατάθεση του Κύπρου Κυπριανού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ