Συνεργασία "βόμβα" από την ΚΕΟ για παραγωγή ελληνικής μπύρας

Το Economy Today αποκαλύπτει την συμφωνία που έχει συνάψει η ΚΕΟ με ελληνική ζυθοποιία.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Η ΚΕΟ έχει κλείσει μία συμφωνία «βόμβα» με ένα από τα πιο ποιοτικά ελληνικά ζυθοποιεία εδραιώνοντας την Κύπρο στον χάρτη του τομέα της παρασκευής μπύρας, που ούτως ή αλλιώς αποτελεί έναν από τους αναδυόμενους κλάδους του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, η ΚΕΟ έχει ξεκινήσει συνεργασία με τη Μικροζυθοποιία των Κυκλάδων που παράγει την πολυβραβευμένη μπύρα ΝΗΣΟΣ.

Η συνεργασία έχει ξεκινήσει ήδη, ανάμεσα στην ΚΕΟ και την Μικροζυθοποιία των Κυκλάδων, χωρίς να έχει οτιδήποτε δημοσιοποιηθεί ή ανακοινωθεί από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Economy Today η Μικροζυθοποιία των Κυκλάδων, λόγω της περιορισμένης ικανότητας παραγωγής που έχει η μονάδα παραγωγής της στην Τήνο, έψαχνε τον κατάλληλο συνεργάτη που θα μπορούσε να εμφιαλώσει περισσότερες ποσότητες χρησιμοποιώντας την πετυχημένη συνταγή της «μπύρας των Κυκλάδων».

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και η τεχνογνωσία της ΚΕΟ στην παρασκευή μπύρας αποτέλεσαν καταλυτικές παραμέτρους στο κλείσιμο της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι ολοένα και αυξάνεται η ζήτηση της τηνιακής μπύρας στο εξωτερικό και η ΚΕΟ θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φίλων της μπύρας ΝΗΣΟΣ ανά τον κόσμο.

Το προϊόν που θα παράγει η Μικροζυθοποιία των Κυκλάδων στις εγκαταστάσεις της ΚΕΟ είναι εμφιαλωμένη ΤΗΝΟΣ σε τενεκεδάκι που θα προορίζεται κυρίως για εξαγωγές εκτός Ελλάδος.

"Η ποιότητα της ΚΕΟ έφερε την ΝΗΣΟΣ στην Κύπρο"

Κληθείς να σχολιάσει αποκλειστικά στο Economy Today ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΟ Χαράλαμπος Παναγιώτου ανέφερε ότι η ΝΗΣΟΣ είναι από τις πιο ποιοτικές μπύρες της Ελλάδας και αποτελεί μεγάλη τιμή και για τα δύο μέρη η σύναψη της συμφωνίας.

Από το γεγονός ότι η Μικροζυθοποιεία των Κυκλάδων επέλεξε την ΚΕΟ για την παραγωγή της μπύρας ΝΗΣΟΣ εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα, σημείωσε ο κ. Παναγιώτου.

"Αρχικά μπορούσε να προβεί σε σύναψη συνεργασίας με κάποιο ζυθοποιείο στην Ελλάδα που θα ήταν αρκετά φτηνότερο, τόσο στην παραγωγή όσο και στα μεταφορικά, ωστόσο επέλεξε την ΚΕΟ λόγω της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της τεχνογνωσίας που έχει το ζυθοποιείο μας στην παραγωγή μπύρας", ανέφερε.

Επίσης ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι ακόμα μία μεταβλητή που ώθησε την Μικροζυθοποιεία Κυκλάδων να έρθει στην Κύπρο για συνεργασία με την ΚΕΟ είναι και η νέα τεχνολογία και τα μηχανήματα που έχουν αναβαθμίσει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή της ΚΕΟ.

Φωτογραφία από τον Κυπριακό Χρονογράφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ