Ξένες εταιρείες στην πόρτα εισόδου της Κύπρου

«Υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον από ξένες εταιρίες για τον Μηχανισμό Ταχείας Δραστηριοποίησης και κάποιες εξ αυτών είναι κοντά στο να μετεγκατασταθούν στην Κύπρο».

του Χρίστου Πέτρου 

Ο «Μηχανισμός Ταχείας Δραστηριοποίησης» που στόχο έχει την προσέλκυση ξένων εταιριών στην Κύπρο, «δουλεύει και αποδίδει ικανοποιητικά». Πέραν από τις εταιρίες που έχουν ήδη μεταφέρει τα γραφεία τους στην Κύπρου, υπάρχει κινητικότητα που επιτρέπει «να αισιοδοξούμε για το μέλλον» ανέφερε σε συνέντευξή της στη «Σημερινή»η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου.

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. «Πηλείδου» στη «Σημερινή», «φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες. Αυτήν τη στιγμή είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο άλλες δύο εταιρείες και στο επόμενο διάστημα θα διαφανεί αν ευοδωθούν οι διαδικασίες εγκατάστασής τους στην Κύπρο μέσω του μηχανισμού ταχείας δραστηριοποίησης».

Ως προς την αποδοτικότητά του όλου πλάνου, η κα Πηλείδου σημείωσε πως «χρειάζεται να επισημανθεί η πολύ καλή δουλειά που γίνεται από όλους όσους εργάζονται για τον Μηχανισμό, για τον επαγγελματισμό την εχεμύθεια και την άμεση ανταπόκριση σε ότι απαιτείται προκειμένου να διεκπεραιώνονται τάχιστα οι όποιες διαδικασίες».  

Ήδη 11 εταιρείες μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο μέσω του Μηχανισμού Ταχείας Δραστηριοποίησης όπως επισημάνθηκε σε παρουσίαση που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη. Οι 11 αυτές εταιρείες προέρχονται από 7 διαφορετικές χώρες, γεγονός που αντανακλά τις δυνατότητες του Μηχανισμού να προσελκύει «για πολλούς και διάφορους λόγους εταιρίες από ξένες χώρες στο νησί μας», δήλωσε εξάλλου ο Υπ. Εσωτερικών Νίκος Νουρής την περασμένη βδομάδα στην Πρώτη Εκπομπή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ