«Μπάχαλο» λόγω safepass σε πολλά μαγαζιά (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τσουνάμι» ακυρώσεων σε πολλά κέντρα αναψυχής λόγω safe pass κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου

επιμέλεια: Χρίστος Πέτρου 

Διαπληκτισμοί και προστριβές  μεταξύ θαμώνων και εργαζομένων σε μαγαζιά, πελάτες χωρίς safe pass και πολλές ακυρώσεις σε κρατήσεις που έφτασαν πάνω από 50% σε πολλές περιπτώσεις, συνθέτουν την εικόνα που επικράτησε σε αρκετά κέντρα αναψυχής κατά το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, σημείωσε ότι «γενικά έχει δημιουργηθεί ένα αχρείαστο μπάχαλο από μία πρόνοια η οποία μας έχει φορτωθεί και δε μας αναλογούσε. Είναι ξεκάθαρα ευθύνη της πολιτείας και όχι δική μας…».

«Είχαμε και έχουμε αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες επειδή κάποιοι απαιτούν τα safe pass με αποτέλεσμα να φεύγει ο κόσμος (σ.σ. οι πελάτες) και να πηγαίνουν σε άλλους που δεν τα ζητούν και να υπάρχουν τώρα εσωτερικές παρεξηγήσεις σε παγκύπρια βάση», σημείωσε ο κ. Λεβέντης

Επικαλούμενος τις 6,500 ελέγχους που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι η αστυνομία«είναι σε θέση να ασκεί ελέγχους και να στείλει μήνυμα σε επιχειρηματίες και πολίτες ότι λειτουργεί ακριβοδίκαια και θα αστυνομεύει με δίκαιο και ίσο τρόπο όλους».

Αν οι επιχειρηματίες αισθάνονται ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπει κάποιος θα τους ελέγξει» θα είναι προσεκτικοί και θα τηρούν τα πρωτόκολλα. Αν όμως «νιώθει ότι θα πάνε για ελέγχους σε κάποιους και θα προσπεράσουν κάποιους άλλους, τότε εκεί δημιουργούνται προβλήματα και αντιδράσεις ανάμεσα στους επιχειρηματίες» υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη θα προβεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη αύριο κατά την οποία θα γίνει αποτίμηση του 4ημέρου που παρήλθε κατά τη διάρκεια του οποίου εφαρμόστηκε το μέτρο ελέγχου του safepass και θα γίνουν δημόσιες ανακοινώσεις για τις θέσεις του συνδέσμου.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Λεβέντης «θα εξαγγελθούν και κάποια μέτρα τα οποία βεβαία θα είναι στην αναμονή ενόψει της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου που θα γίνει την Τετάρτη», ως μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ