Επιχορηγημένες διακοπές για συνταξιούχους - Όλες οι πληροφορίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών για χαμηλοσυνταξιούχους προκήρυξε το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων.

επιμέλεια: Χρίστος Πέτρου 

Σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών για χαμηλοσυνταξιούχους προκήρυξε το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με την λειτουργό του τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άντρη Παύλου η οποία μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι, «το σχέδιο έχει ως σκοπό την επιχορήγηση της διαμονής και διατροφής των χαμηλοσυνταξιούχων σε ορεινά θέρετρα και στον Πύργο Τυλληρίας».

Το σχέδιο θα λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου πάντα με βάση και του πότε θα εξαντληθεί το σχετικό κονδύλι.  

Οι αιτήσεις θα είναι διαθέσιμες μετά το 15 Αύγουστο. «Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο αναφορικά με το Ταξιδιωτικό Γραφείο το οποίο θα συνεργάζεται με το Υπουργείο, προκειμένου το ενδιαφερόμενο κοινό να υποβάλλει τις αιτήσεις του απευθείας στο ταξιδιωτικό γραφείο».

Δικαιούχοι θα είναι:

  • Χαμηλοσυνταξιούχοι του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα 15.500 ευρώ για μονήρης
  • Συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ για οικογένειες

Σύμφωνα με την κ. Παύλου «λόγο της πανδημίας οι δικαιούχοι πρέπει απαραίτητα να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση ή να έχουν αναρρώσει από τον ιό μέχρι και 180 μέρες πριν τη διαμονή τους στο κατάλυμα»

Από το πλάνο καλύπτονται και τα εξαρτώμενα πρόσωπα των συνταξιούχων όπως αυτά καθορίζονται στο σχέδιο ενίσχυσης συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με την κυρία Παύλου «θα τηρείται σειρά προτεραιότητας  με βάση την ημερομηνία της σχετικής δήλωσης συμμετοχής. Η επιχορήγηση αφορά μέχρι τρεις διανυκτερεύσεις και οι συμμετέχοντες στο σχέδιο θα μπορούν να επιλέγουν τη διαμονή τους στο καταλύματα είτε από Παρασκευή ως Δευτέρα είτε από Τρίτη έως Παρασκευή».

Στο όλο σχέδιο αναμένεται ότι θα συμμετέχουν γύρω στις 3,200 πρόσωπα και η δαπάνη θα φτάσει στις 500.000 ευρώ.

Εντός των επόμενων ημερών, όπως ανέφερε η κ. Παύλου θα κληθούν τα ξενοδοχεία των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τυλληρίας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο επιχορηγημένο σχέδιο. Επίσης στις επόμενες μέρες θα διεκπεραιωθεί και ο διαγωνισμός που αφορά το Ταξιδιωτικό Γραφείο που θα αναλάβει την περάτωση του όλου πλάνου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ