Ιωάννης Μάτσης ο νέος πρόεδρος του Invest Cyprus

Πέραν της πολυετούς του παρουσίας στα διοικητικά της Ελληνικής Τράπεζας, από την οποία αποχώρησε πριν από ένα χρόνο είναι εκ των ιδρυτών και πρόεδρος της Point Nine.

Του Νέστορα Βασιλείου 

Την νευραλγική θέση του προέδρου του Invest Cyprus αναλαμβάνει ο Ιωάννης Μάτσης. 

Ο τέως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today έχει λάβει τη θετική γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου για την προεδρία του Οργανισμού που αποτελεί τη βιτρίνα της Κύπρου στο εξωτερικό. 

Ο Ιωάννης Μάτσης καλείται ως εκ τούτου να αναλάβει με την ομάδα του Invest Cyprus και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Γιώργο Καμπανέλλα την προβολή της χώρας στο εξωτερικό με απώτερο σκοπό και στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. 

Η χρονική συγκυρία της επιλογής του δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη καθώς έρχεται σε μια περίοδο, που εντείνονται οι προσπάθειες για προσέλκυση κυρίως εταιρειών τεχνολογίας. 

Πέραν της πολυετούς του παρουσίας στα διοικητικά της Ελληνικής Τράπεζας, από την οποία αποχώρησε πριν από ένα χρόνο είναι εκ των ιδρυτών και πρόεδρος της Point Nine. 

Η Point Nine καταπιάνεται με ένα πολύ απαιτητικό και εξειδικευμένο τομέα ο οποίος συνδυάζει την γνώση σε χρηματοοικονομικά θέματα με την τεχνολογία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Μάτσης βρισκόταν στο πηδάλιο της Ελληνικής Τράπεζας και χειρίστηκε την πολύπλοκη συναλλαγή της απορρόφησης της πρώην Συνεργατικής, η οποία σφράγισε το καλοκαίρι του 2019. 

Ανάμεσα στα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί αμέσως μετά ήταν και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής κατά €150 εκατ. 

Στην προεδρία του Invest Cyprus βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια ο Μιχάλης Μιχαήλ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ