Αναβάλλεται για το 2022 το συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος»

Αναβολή του συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος» για το 2022

Την αναβολή, για ένα χρόνο, του συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος» (Maritime Cyprus), που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 10 με 13 Οκτωβρίου 2021, ανακοινώνει η οργανωτική επιτροπή του.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρά τη σημαντική βελτίωση των υγειονομικών δεδομένων, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών αποφάσισε τον επαναπρογραμματισμό του.
 
Συγκεκριμένα, η επιτροπή έλαβε υπόψη στην απόφαση της τους διαχρονικούς στόχους του συνεδρίου, που είναι, μεταξύ άλλων, η συνεύρεση και η δικτύωση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας γεγονός που προϋποθέτει φυσική παρουσία, τον παγκόσμιο χαρακτήρα του συνεδρίου που παραδοσιακά προσελκύει ομιλητές και συνέδρους από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του κόσμου
και τέλος, την αισθητά μειωμένη χωρητικότητα του Συνεδριακού και Εκθεσιακού χώρου, λόγω της τήρησης των μέτρων αποστασιοποίησης που καθορίζονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα για συνέδρια και εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.
 
Ως εκ τούτου, έκρινε σκόπιμο όπως το συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 10-13 Οκτωβρίου 2021 μεταφερθεί για τις 9-12 Οκτωβρίου 2022, διαφυλάσσοντας έτσι τον ποιοτικό χαρακτήρα και την όλη φιλοσοφία του.
 
Η νέα ημερομηνία έχει ήδη κοινοποιηθεί στους εκπροσώπους της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και το συνέδριο θα ενταχθεί στο διεθνές ναυτιλιακό καλεντάρι του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ