Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τη μείωση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ

Η Υπουργός Ενέργειας θα ανακοινώσει το μεσημέρι τις αποφάσεις για την έκπτωση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας θα προβεί σε ανακοινώσεις στις 12.15 σχετικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από επαφές και συζητήσεις αρμοδίων Υπουργών με ΔΣ της ΑΗΚ αλλά και της ΡΑΕΚ, αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση σε ποσοστό 10% για περίοδο 4 μηνών στους λογαριασμούς της ΑΗΚ. 

Το όλο θέμα προέκυψε μετά από κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις λόγω της αύξησης του κόστους ρεύματος σε ποσοστά που φτάνουν σχεδόν το 40% συγκριτικά με πέρυσι.

Χθες μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η απόφαση για την έκπτωση του 10%, - λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινώσει το μεσημέρι η Υπ. Ενέργειας - λήφθηκε στη βάση του ότι η πανδημία δεν έχει παρέλθει και ως εκ τούτου η κυβέρνηση όπου και όποτε μπορεί θα προτείνει και θα υποστηρίζει μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης από τα οικονομικά έξοδα, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Πετρίδης, αυτά τα μέτρα, όπως οι εκπτώσεις στους λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, δεν μπορούν να συνεχίζονται επ' αόριστον. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ